Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Downhill bringát szeretnék...

Downhill bringát szeretnék építeni?

Figyelt kérdés

Azon golndolkodom,hogy egy jó (nem profi) DH bringát építek.Újra nincs pénzem,és ezt is csak hosszabb távon (pár hónap) tervezem,mert nincs pénzem egyből megvenni midnent.Szóval kéne találni egy jó vázat először.Erdélyben lakom szóval nem tudom hogy jutna el hozzám a váz,talán postán,ha egyáltalán elküldi a vevő.Persze én állnám a szállítást.Sajnos itt felénk nagyon kevés DH bringát találni,ezért szeretnék Magyarországról rendelni mert ott láttam többet is viszonylag olcsón.Közben kéne gyűjtögetni a többi alkatrészt,és szeretném ha ebben is segítenétek,az utolsó kábelig leírnátok mit javasoltok,mert ez lesz az első bringám,és tartósat szeretnék építeni.Minőségi alkatrészek kellenek,de nem a legdrágábbak,sem a legolcsóbbak,hogy pár hónap múlva cserélni kelljen.Valahogy a középarányost,lehetőleg minél olcsóbban.Váz után szerintem a villát kéne beszerezni,azt nem tudom hogy érdemes-e venni egyből double crown-ot,tippeket várok.Ezek után jöhetnének szerintem az olajos tárcsafékek és a kerekek,amiből tubelessesre gondoltam,nem tudom megéri-e.Ha eddig eljutottam,maradnak a váltók,kábelek,kormány,ülés stb. ami kimaradt.

Összegzésében amit látni szeretnék: egy lista,élén a váz nevével,alatta pedig a találó alkatrészekkel (minden apróság!) és pontos nevükkel.Vázra egyenlőre nem szeretnék sokat szánni,kb 100,max 150 ezerre gondoltam,ebben az esetben úgy h több dolgot is ad hozzá az eladó.A többi alkatrész,mint pl fékek,esetleg villa,kerekek stb. legjobb lenne ha minőségiek lennének(nem túlságosan!) és egy esetleges váz upgrade után az új bicóra tudnám szerelni őket.Egy váz amire gondoltam az a Santa cruz bullit,de azt olvastam,hogy ez inkább freeridera van,ami persze nekem is fontos,viszont mégfontosabb az is,hogy jól bírja majd a későbbi ugratásokat és kemény terepeket,valamint nagyon jól feküdje a kanyarokat.Nem tudom mennyit értettetek belőle,remélem sikerült rájönni mit is akarok mondani :) Várom a válaszokat.

A váz amiről beszéltem: [link]

Ja,és lehet jó ideig el fog tartani ez az építgetés,mert nem tudok egyből nagy összeget összehozni,így lehet inkább hajtos a minőségi alkatrészekre,és következő nyárra megépítek egy erős,szép bringát.

2013. márc. 26. 20:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Csapj le gyorsan a vázra ha teheted jó vételnek tűnik és a kérdéseiddel az eladó srácot "csesztesd" mert elég segítőkész és otthon van a témában.Próbálj vele összehaverkodni,így bármikor kérdezhetnél tőle.Nehéz olyat találni aki tényleg ért ehhez a szakághoz és nem csak álmodozik róla.

Sok sikert a bringához és a majdani használatához.

2013. márc. 27. 00:30
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi,megpróbálok :)
2013. márc. 27. 06:34
 3/5 anonim ***** válasza:
92%

90000ft ér gyanus,pláne taggal együtt.sajna utazni kéne az eladó sráchoz eggyüt elballagni egy bringa boltba és ha ott okét mondanakakkor megvenni.

(sajna a képeken nem látszik ha törött,repedt).

a lista: villa:mazocchi 888 100000Ft körül

kormány csapágy:bike positive c2.3000Ft

felni:bts,mach 1,rody,sun. darabok ezek 3000-10000Ft-ig vannak.

első agy. mindenképp átütő tengelyes:novatec,shimano

hátso agy mindenképp átütő tengelyes:bike positive,novatec,bts. ezek minden képpen drágák.10000Ft+

küllök:DT

stucni:BBB,bts,funn.mindenképp rövid.KB.5000Ft

kormány:egydei megfontolás a méret én széleset vennék (660mm az enyém): altrix downhill,BBB,fsa.6-8000Ft-körül érdemes nézni

markolat:ami tetszik,nem tudok kiemelkedőt,sem rosszat.

nyeregcső:valami alu max:4000Ft-ért

nyereg:? vanna kimondott DH nyeregek,de drágák és nem hiszem hogy joobak mint a sima mtb nyergek. 5000Ft+ váltókar (párban árulják).csak ha freeridezol:shimano deore,slx,zee. 8000Ft-ig

első váltó csak FR.hez:shimano altus,deore 4000FT+

hátsó váltó:shimano deore,slx. 8000Ft+

hajtás (na ez drága)nem ajánlok semmit csak tanács,ha freeride akkkor is inkább2 tányéros mint3. és rockringet vegyél.

fogaskoszorú: sram,shimano,BBB,sun race. 8-9 es.11000Ft-ig.

lánc:kmc,konnex,BBB,shimano (van színes is)7000Ft-ig

pedáll platform:BBB,bike positive,velgo,acor 8000Ft-ig

lánc feszítő:acor,altrix,xlc 8000Ft-ig

fék+kar előre és hátra:avid,shimano,hayes,magura ami tetszik lehetőleg tárcsávalegyütt 10000-40000Ft-ig

tárcsa:a27,acor,aligator,avid,BBB.8000Ft-ig

Szoval drága lesz,és ha épitesz az mindig drágább mint ha 1ben veszed. ha még kérdés van irj privit

2013. márc. 27. 12:20
 4/5 anonim ***** válasza:

kimaradt:bovden+ház:jagvire 10000ft-ig

ui: azért irom "ig"-et mert van drágább és olcsobb,de ez a közepe.és ennél drágább nem feltétlenül kell.

2013. márc. 27. 12:24
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm,ez jó részletes lett,pont ilyenre számítottam :)
2013. márc. 27. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!