A Decathlon-ban kapható 30e-es görgőről van valakinek tapasztalata? Megéri megvenni, vagy inkább egy használt ebben az árban?
Nekem ilyenem van. Ha jól emlékszem decemberben vettem, hogy a téli időszakban edzésben maradjak, de sajnos nekem nem jött be a szobában tekerés, úgyhogy azóta nem sokat használtam, inkább vettem egy edzőbringát. Sok görgőt próbáltam már, alapjában véve nem rosszabb drasztikusan a nagyon drága görgőknél, talán a legnagyobb 'hátránya', hogy az ellenállása azért elmarad a Tackx-ek 400W-os teljesítményétől. 6 pozícióba állítható és ha a bringán is legnagyobb ellenállásra váltasz, akkor azért az már megfelel egy komolyabb hegynek is. (egyébként eleve azt is ajánlják, hogy a bringát a görgőn mindig a legnagyobb ellenállást adó fokozatban hajtsd és a görgő állítójával szabályozd az ellenállást) Halknak szerintem halknak mondható, talán picivel hangosabb a Satori Pro-nál. Stabil is, ha a nyeregből kiállva tekersz, akkor is bőven megtartja a stabilitását, nem inog jobbra-balra. Egy első kerék támasz kelleni fog hozzá, mert anélkül használhatatlan, mivel teljesen megváltozik a bringa geometriája, ha a hátulja fel van emelve, egy keréktámasz legalább +6 ezer forint. Ha padlón fogod használni, akkor pedig még szőnyeg is kelleni fog, hogy ne karcold szanaszét a parkettát. A drágább görgők, vagy csak a márkanév miatt drágábbab, vagy mint például a Tacx némelyik görgőjénél a hozzá járó szoftvert fizeted meg és nem magát a görgőt. (egy olyan szoftver külön vásárolva 20-30 ezer is lehet!) Röviden ennyi jutott róla eszembe, de ha van konkrét kérdésed a használatával kapcsolatban, akkor szívesen válaszolok.
Egyébként az enyém is eladó, mert ahogy említettem nekem nem jött be a szobabringás szerep, úgyhogy csak a helyet foglalja. Alig használtam, eredeti dobozában Elite keréktámasszal eladó, ha esetleg érdekelne egy teljesen új állapotú, de a boltinál lényegesen olcsóbb görgő.. :)
eléggé kivesézted, köszönöm a részletes választ! :o)
nekem annyi lenne a lényeg, hogy ne essen szét ha lejár a 2 év garancia, és bírja pár évet még utána, aztán meg jó lesz "szerelőállványnak", mivel nem javítható, nem cserélhető a görgő része
így is írreálisnak tartom az árukat ezeknek, egy keréktámaszért meg egy lendkerékért
hát az első keréktámaszról, nem is beszélve, azt itthon megoldom magam ingyen
a szoftver is felesleges, és túlárazott vmi, ez egyértelmű
kösz a felajánlást is, de újat szeretnék amit még nem koptattak le, mert bár ez műanyag görgős, és várhatóan jól fog kopni, de úgy tudom még a fém görgős is elég jól el tud kopni, aztán csak csúszik a kerék a semmin
na megvettem
igen a görgő elég jól állítható a gumira, azzal nem lesz probléma, ez az elasztomer anyagú görgő nem tűnik rossznak, de én úgy nézem ez cserélhető 2 imbusz fogja, csak jó lenne tudni, honnan lehet újat beszerezni, mert a decathlon nem forgalmaz hozzá alkatrészt
a fém görgőről viszont ha lekopik a rece és lesimul akkor az már megcsúszik, ezt olyan mondta akinek volt pár évet görgője
ez a gumi téma nekem is megfordult a fejemben, és most, hogy kipróbáltam, sztem nézek egy olcsó hátsó kereket, és dobok rá egy gumit, ne nyúzzam a felnit, meg a belsőt folyton
amúgy az erőssége igencsak megfelelő, jól megdolgoztat nagyobb fokozaton
kösz szépen a segítséget, és az infókat!
Örülök, hogy megvetted! :)
Még egy jó tanács, vagyis ahhoz hasonló. Ellenőrizd le, hogy ha a bringa rajt van a görgőn, akkor teljesen függőlegesen áll-e. (Mondjuk rakj mögé/mellé egy fa darabot, vagy bármit, amiről tudod, hogy függőleges) Elő szokott fordulni, hogy anyaghiba miatt az egyik szára hosszabb/rövidebb a tartónak, mint a másik, ezáltal ferdén tartja a bringát. Ez azért fontos, mert ha így görgőzöl rajt és folyamatosan terheled a testsúlyoddal, akkor előbb utóbb el fog hajolni a váz, hisz görgőn komoly terhelések érik az egész vázat. (Ezért ajánlják azt is, hogy kiállva csak óvatosan szabad tekerni, mert ugye akkor is dől egy picit jobbra balra a bringa és ez is hasonló hatást fejt ki) Szóval ezért ezt még érdemes időben leellenőrizni és nem csak akkor akikor már kuka lesz a x százezres váz. :)
Mindezeken túl jó használatot kívánok és reménykedjünk, hogy lassan már kint is lesz olyan jó idő, hogy lehessen a szabadban tekerni. :)
ez valóban fontos, kösz
úgy tűnt nem áll ferdén mert azt éreztem volna, tekertem rajta 1 órát
azért majd megnézem
lehet nem is az utcaival fogom használni, hanem egy régi géppel ami csak ide lesz, akkor nem kell félteni a vázat
ezzel már megoldottam végre a "rossz idő kérdést", de én is remélem, hogy inkább kint tekerünk nemsoká
minden jót!
Szia! látom, hogy végül vettél ilyen csodát!
őt sikerült neked is ugye? azért érdeklődök, mert én is vennék, de nekem azt mondták a boltba, hogy csak úgy garanciális, ha heti MAX 1x használom. (???) ez bitang nagy baromság szerintem. 1) hogyan ellenőrzik? 2) elkopik???
szóval a tapasztalataid érdekelnének.
előre is köszi! :)
"de nekem azt mondták a boltba, hogy csak úgy garanciális, ha heti MAX 1x használom"
Tök mindegy mit mondanak. Már csak azért is mert nyugodtan mondhatod, hogy így használtad. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!