Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hosszabb,40-50 kilométeres...

Hosszabb,40-50 kilométeres mellékutakon tervezett kerékpártávokra milyen felszerelést vigyek magammal?

Figyelt kérdés
Nem vízre, étekre értem, hanem például láthatósági mellény kell-e? Vagy fejvédő, lámpa, igazolvány, ilyenek. Vannak kötelező előírások, hogy miket kell magamnál tartsak, ha közúton sportolok, kerékpározok?

2013. márc. 7. 21:21
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenki válaszát. :))
2013. márc. 8. 22:00
 12/28 anonim ***** válasza:
én szoktam vinni mellényt nappal is, lámpát is, mert jártam már úgy, hogy azt hittem, világosban hazaérek, aztán jól eltévedtem. sisakot mindig hordok most már. igazolványt tudtommal kell tartani magadnál mindig. defektkészlet se árt, mondjuk nekem ellenálló gumim van, de akkor is. és vigyél pénzt:)
2013. márc. 8. 23:08
 13/28 anonim ***** válasza:
Hord csak bátran a sárga mellényt nappal is, egyáltalán nem gáz és semmiféle élménnyel nem leszel rövidebb és jobban észrevesznek az úton. Ez a sznobista versenybiciglisták mániája, hogy minden előírt felszerelés elcsúfítja őket :)
2013. márc. 9. 05:34
 14/28 Linkoln ***** válasza:

Tényleg sznobista versenybringás vagyok, és tényleg azthiszem hogy elcsúfít a mellény.. :D Így, jogos az utolsó válaszoló válasza, nyugodtan hord, de nekem nem megy. Fényes nappal azért látnak.

A balesetek java pesten van kereszteződésekben, a maradék java vidéken városokban részeg bringásokat a kocsmából hazafelé, a maradék java meg szintén simán a kereszteződésekben vidéken. A maradék java erdős kanyargós forgalmas szakaszokon.

Annak az esélye hogy egy nyugis vidéki szakaszon (Pl itt az alföldön) hátulról elüssenek, ha szabályosan szépen, és gyorsan mész szinte nulla. Nagyobb az esélye hogy a semmit tevéstől vagy a stressztől infarktust kapsz otthon.. :D A mellény még redukálja. Hát, te döntessz, ártani nem árt. Bár nekem inkább árt mint használ mert kellemetlenül érzem benne magam és leveszi a motivációt.

2013. márc. 9. 10:19
 15/28 anonim ***** válasza:
"elcsúfít a mellény" miért, mi ez, szépségverseny, kifutó? a sisak nem csúfít? divatosan mész 50 kilométeres túrákra?
2013. márc. 9. 18:07
 16/28 Linkoln ***** válasza:
Divatosan tekerek napi 50km-t. És a sisak nem olyan vészes, az olyan, kerékpáros. A mellény meg olyan, közmunkás... :D
2013. márc. 9. 21:10
 17/28 anonim ***** válasza:

nekem pl. nem sárga van, hanem rózsaszín, mellény, de van olyan kabátom is, amiről ránézésre nem modod meg, hogy bicajos, sima utcai de ha megfordítod az övét, akkor az fényvisszaverős, és vannak rajta fényvisszaverők, beleépítve.

de sima bicajosfelső is lehet visszaverős, nem kell feltétlenül mellény.

2013. márc. 9. 21:17
 18/28 anonim ***** válasza:
ha tetszik, ha nem, mellény csak szürkület után, lakott területen kívül kötelező, ha nektek szimpibb lenne, ha mindig kötelező lenne, adjatok be egy törvénymódosítást, de addig teljesen felesleges ezzel televeszekedni minden hasonló kérdést... amúgy szerintem 50 km nem egy nagy táv, nekem a rosszabb napjaimon is max 4 óra egy kis délelőtti kirándulásrocska, mellékutakon még az életben nem találkoztam olyan rendőrrel, akit zavart volna, hogy én ott bringázom, lámpa ilyenek azért lehetnek nálad, ha van rá esély hogy csak este érsz haza... nálam mindig van egy láncszétszedő, mert valamilyen különös balsorsból engem mindig utolérnek a láncszakadások, de az ilyen gumiragasztó, meg pumpa, meg túlélőfelszerelés szerintem egy 50 es túrára teljesen felesleges... kell egy mobiltelefon rajta egységgel, meg egy kis zseton a pénztatyóba, ha bármi közbejönne. én Székesfehérvári vagyok, nyaranta velencei tó köröket szoktam menni unalmamban lakásajtótól lakásajtóig 56km, ha reggel 8 kor indulok általában már délre az ebédemet is megfőzöm itthon, nem szoktam vinni semmit, rövid gatya, rövid ujjú, pénztárca... ha bármi gebasz van, meg felhívom valamelyik autóval rendelkező havert(ilyen még 6év alatt nem volt), vagy hazavonatozok... nah ilyen már volt 2*
2013. márc. 10. 16:44
 19/28 anonim ***** válasza:
nem is veszekszik senki. csak közöltem, hogy én nappal is hordom a mellényt, meg hogy nem divatverseny, meg hogy nem muszáj mellény, van egyéb láthatósági cucc is. itt se kötelező (UK), se sisak, se mellény, irat meg pláne. csak én jobban érzem magam, ha van nálam, lámpa főleg, mert ért már sötét biciklitúrán, és onnan nem volt vonat.
2013. márc. 10. 19:10
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
40-50 km-re semmit nem kell vinni. Két óra alatt megvan az egész táv.
2013. márc. 15. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!