Melyik biciklit válasszam?
Az agydinamó nem előny hanem hátrány,tökéletlen találmány.
Ezzel el is árultam,hogy én melyiket venném meg,de nem vagyok biztos benne,hogy ezek a neten található ajánlatok még elérhetőek.Ha nem az otthonodhoz közel lévő szaküzletben vásárolsz hanem csomagban érkezik meg hozzád a kiválasztott kerékpár akkor neked kell összeszereltetned és gyakorlatilag a garanciáról is lemondasz.Ezeket a szempontokat könnyelműen figyelmen kívül szokták hagyni a vásárlók,pedig a vásárláskor megspórolt 5-10 ezer forint semmi perc alatt elillan ha már 200km után előjönnek a problémák.A másik gond az akciós maradványokkal,hogy általában csak egy vázméretben kaphatók és ez a méret nem biztos,hogy egyezik a számodra ideális mérettel.
A webáruházak dobozban kapják a kerékpárt és dobozban is adják tovább,ezért nekik kicsi árrés is elegendő csak minél többet tudjanak eladni belőle.Azt felejtik el,hogy kis országban élünk és ha telítődik a piac akkor jövőre kinek fognak kerékpárt eladni?Mi már évek óta nem az eladásból,hanem a sok így eladott kerékpár javításából élünk.Az emberek örömmámorban úsznak amikor sikerül 10 ezerrel olcsóbban megvenni a kerékpárt,aztán jönnek és kifizetik nekem azt a 10 ezret,hogy működjön is az a bringa.
A népek imádnak neten vásárolni,mert ettől érzik magukat modern kori embernek,de nem mindent érdemes ezen a módon beszerezni.Azért van még néhány ember aki megfogja,megemeli,felül rá mielőtt elszánja magát a vásárlásra és igen többet fizet érte,de többet is kap egy dobozba csomagolt zsákbamacskánál.Nekem így is úgy is megvan belőle a hasznom,de a vásárló szerintem akkor járna jobban ha körültekintőbben vásárolna.
Az országosan kiépített szervízhálozatok meg még gyerekcipőben járnak,sok évnek kell még eltelni,hogy ezek valóban jól funkcionáljanak,de mivel Magyarországról beszélünk talán soha nem fognak.
Szíved joga ott elkölteni a pénzed ahol akarod,nem is kimondottan neked szántam ezt a kis eszmefuttatást,de a vásárláskor megspórolt pénzösszeg szinte soha nem marad a vásárlónál.Én csak arra törekszem,hogy így vagy úgy,de egy kis szelet nekem is jusson a tortából és évről-évre nagyobb szelet jut,mert a kerékpáros webáruházak a rövidtávú profit hajszolásával saját maguk alatt vágják a fát.Legyen csak minél több 80 és 100 ezer közötti kerékpár az utakon,mert ezeket a legkifizetődőbb javítani vagy használtan értékesíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!