Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Teleszkóp a kerékpáros kényelm...

Teleszkóp a kerékpáros kényelméért van, vagy a bringa vázát is megkíméli enyhébb terepen?

Figyelt kérdés
tehát nagy gáz lenne, ha enyhe terepen (kavicsos/földutakon) merevvillával szaladgálnék?
2013. febr. 25. 10:15
 1/9 anonim ***** válasza:
a biciklinek sok baja nem lesz, te viszont kaphatsz olyan inhüvely gyulladást a csuklódban, hogy 40-50 év múlva is bánni fogod, hogy spóroltál a teleszkópon. Mondjuk megfelelõ kesztyûben, és markolattal nem lesz gond.
2013. febr. 25. 12:26
 2/9 anonim ***** válasza:

ÉN merev villával járkáltam két évig gyakran földutakon is. Ha nem 40-50 km et tervezel megtenni csak 4-5 öt akkor nagy gond nem lehet. Legalábbis nekem nem lett. A bicajt szerintem minimálisan kárisítja. Nekem pl a két év alatt elõl egy defektem volt más baj semmi. Hátul meg 20-30 defekt 3 kerék váltás, fék, pedál, hajtókar, ülés csere. Szóval ami elromolhatott el is romlott. Figyelembe véve ilyen téren nem volt hátrány a merev villa. Ha nem teheted keg, hogy teleszkóposat vegyél akkor sem lesz gond.

Jó tanács: ha elõl 2 bár körül van a nyomás akkor az is felfogható egy minimális lengéscsillapítónak. Én volt hogy csak 1.5 bárral használtam és sosem kaptam felütéses defektet.

2013. febr. 25. 14:43
 3/9 Linkoln ***** válasza:
Igen, kíméli a vázat. Ha nincsen, a jobb vázak, eltörnek előbb utóbb. Fáradnak, törnek :/ 5 kilós acél aligha törik el hamar, de 1 kilós karbon, hajlamos. olcsó könnyű aluk is.
2013. febr. 25. 15:56
 4/9 A kérdező kommentje:
de hát a cyclocrossok is bírják a terepet. ott az olcsóbb kategória alu vázzal és villával van szerelve.
2013. febr. 25. 16:19
 5/9 Alex Fly ***** válasza:
100%

Nem azért.

A teleszkóp azért van, hogy egyenetlen talajon (terepen) nagy sebességnél ne pattogjon a kerék. A rugózás az úton tartja a kereket, így nagyobb sebességnél is irányítható/fékezhető marad a jármű.

2013. febr. 25. 17:36
 6/9 anonim ***** válasza:
tudtam, hogy cyclocrossal fog jönni valaki, ezért írtam, hogy megfelelő kesztyű és markolat...
2013. febr. 25. 19:26
 7/9 anonim ***** válasza:
Már előttem is írták, hogy a teleszkóp a kerék földön tartását szolgálja, ez növeli a tapadást és kényelmesebbé teszi a haladást. Az említett enyhe terepen a merev villa is elég szerintem. Én is sokáig azzal jártam, ha megszokod, akkor nem nagy hátrány, viszont én sikerült eltörjem vele a vázat. Igaz, hogy ugráltam is vele elég nagyokat és nem volt egy túl erős váz.
2013. febr. 25. 20:29
 8/9 anonim ***** válasza:
A kerékpárt születése óta használják merev villával kavicsos/földutakon, emiatt nem kell aggódnod.
2013. febr. 26. 12:03
 9/9 anonim ***** válasza:

a vázat egyáltalán nem kiméli,ha nézegetsz régi merev és régi első telós gépekről képeket látható hogy a telósoknak sokkal bumszlibb az eleje mint telotlanoknak.

és nem is a kényelemért van.

a mozgó kerék felfüggesztés precizebb irányitást tesz lehetővé,azaz nem a terep irányitja abringát hanem te mert az egyenletlenségekben nem akadmeg a kerék,hanem kirugozza.

és nemlenne gáz. bár tényleg nem használ a csuklónak a rázkódás.

2013. febr. 27. 01:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!