Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért kerül egy bicikli...

Miért kerül egy bicikli karbonváz akár több 100. 000 ft-ba?

Figyelt kérdés

Valaki tényleg mondja meg nekem, hogy miért értelme van annak, hogy egy darab bicikliváz annyibe kerül, mint egy használt autó?

Most komolyan? Össze se lehet hasonlítani a kettőt. A józan ész azt diktálja, hogy egy robbanómotornak önmagában többe kellene kerülnie egy full karbonvázas biciklinél.!?!?!?!

2013. febr. 23. 13:56
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
kifejtettük, hogy rossz példa volt, mert a diákbérleten állami támogatás van, valójában ugyan annyiba kerül mint a felnõt. ha értetlen vagy, nem a mi hibánk. amúgy nem maga a bicikliváz kerül sokba, hanem az alapanyag...
2013. márc. 1. 09:13
 22/26 anonim ***** válasza:

nemkerül sokba az alapanyag.Az kerül sokba,hogy egy normális vázat épitsenk belőlle,és egymásnak ellentmondó feltételeket teljesítsen PL:kényelmes de merev,könnyü de erős...stb

bele áshatunk mélyebben...de ha ezzel nem foglalkozik valaki mélyrehatóan akkor nem fogja érteni

2013. márc. 1. 13:29
 23/26 claidheamohmor ***** válasza:

Kedves kérdező!

Ha lenne egy cseppnyi eszed, nem tetted volna fel a kérdést. Egyébként, ha komolyan vennénk a kérdésedet, és válaszolnánk rá, az azt hiszem, több oldalnyit tenne ki, és nem az értelmetlen összehasonlítgatás elemzéséről beszélek, hanem minden - bármilyen - termék, használati tárgy összes költségéről, beleértve az ötletet, a tervezést, fejlesztést, tesztelést, engedélyeket, papírmunkát, gyártást, szállítást, forgalmazást, marketinget, kapcsolt szolgáltatásokat, hozzáadott értéket, meg még ki tudja, mi minden mást.

A kérdésed azonban láthatóan egy keserű, kicsinyes ember háborgásának tűnik, és mint ilyen, költői jellege miatt igazából nem is érdemel komoly választ. Ha rosszindulatú akarnék lenni, azt feltételezném, hogy valami bölcsészkar demagógia szakára jártál, de inkább nem gonoszkodom. Kérlek te se vedd személyeskedésnek. Szép napot.

2013. márc. 26. 02:19
 24/26 claidheamohmor ***** válasza:

...juteszembe: egész csomó oka van annak, amiért nem vennék karbonvázat, még olcsón sem, de ezt csak azoknak fejtem ki, akiket igazán érdekel. A bérletek árának meghatározásában meg aztán témónyleg nem játszik szerepet a kerékpározás semmilyen formában.

Mindegy. Irigy embernek nem jó sose semmi.

2013. márc. 26. 02:25
 25/26 anonim válasza:

Én már nem lepődök meg semmin...,ezen a kérdésen sem.Ilyen hozzáállással akkor szembesültem először,amikor egy rokon megtudta hogy több száezerért vettem országútit(nem mostanában volt),őszinte meglepődéssel kérdezte,hogy miért nem vettem inkább egy használt autót,ennyiért?

És semmi rosszindulat nem volt benne,egyszerűen az értékrendje,mint sok embernek erre van beállítva.De a kedves kérdező is megválaszolja magát :"Össze se lehet hasonlítani a kettőt."

Csak szólok,hogy az általa magasztalt robbanómotorok nagy része sorozatgyártásban készül olcsó anyagokból,fillérekért!

Ja szerintem egy versenykajak is millióba kerülhet ám,az is mekkora átverés,amikor egy robbanómotoros motorcsónak is van annyiért!

Ennek fényében közlítsünk az ilyen kérdésekhez,és akkor minden a helyére kerül!

2013. máj. 6. 19:37
 26/26 Linkoln ***** válasza:

Osztom.

Én is először karbon cangát vettem, outit, tőlem is kérdezték és hülyén néztek hogy miért nem autót vettem.

És én is ennyit tudok mondani hogy nem egy kalap. Bringát tekerni kell, fürge, kellemes, és TEKERNI KELL. Innen kezdve nem hasonlít semmilyen más járműhöz amit robbanómotor hajt... A tekerés nem kín. Ha valaki edz, versenyez, vagy csak szimplán élvezi hogy úgy halad ahogy teker, egységesen, mintha maga lenne a bringa és te igyekszel valahová akkor nem mindegy hogy egy kocsiban ücsörögsz vagy kerékpáron.

Hogy miért kerülnek annyiba? Tényleg drágák, de ez van, ha lehetne olcsóbban csinálni, akkor csinálnák. én magam vállalkoznék a gyártásra. De ez nem így megy. Globalizált világ, nem tudnak különösen lehúzni mert ha valaki drágán cisnál valami olcsót, a másik kínai egyén... :D legyártja fillérekért és piacot nyer.

A karbont nehezen kivitelezik. Kínaiak hamisítják, de valahogy nem az igazi. (Jah és egy olcsó kínai karbonváz 100 ezer felett van, de eltörnek, nem merevek, kifinomítatlanok stb. Ránézésre meg lehet állapítani 20 méteres távlatból hogy melyik váz pinarello és melyik chinarello... Sok drága dolog van. Azért gyártáják mert van akinek van rá igénye. Lehetne egy cipőt is addig munkálni amíg 1milliós lesz a költség, de nem lenne rá piac.

A karbon vázak viszont még nyujtanak valamit, egy kis előnyt, kis élvezetesebb tekerést.

2013. máj. 7. 10:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!