Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Egy kerékpáros túrára milyen...

Egy kerékpáros túrára milyen felszerelést és szerszámokat kell magammal vinni? (többi lent)

Figyelt kérdés

Nyáron pár barátommal el akarunk menni Tokajba ami tőlünk kb. 80-90kmre van.

Mik azok amiket érdemes magunkkal vinni? Gondolom belső gumi ajánlatos. Szinte minden gyorskikapós csavarral van rögzítve. De attól függetlenűl miket szerezzünk be?!

2013. febr. 5. 21:10
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
legszívesebben már most összepakolnék és elindulnék, tervezgettük, h sátorozunk inkább, viszünk kis baltát fátvágunk szalonnátsütünk meg ilyenek.. :D az még hangulatosabb lenne! :)
2013. febr. 5. 22:37
 12/17 kovpet ***** válasza:
Nyugi, most már közeleg a tavasz :)
2013. febr. 5. 22:43
 13/17 anonim ***** válasza:
Nekem egy 8000 Ft-os Merida sisakom van, és nem kényelmetlen, sőt, szeretek benne tekerni. Terepen is szoktam tekerni erdőben, oda is felveszem, de ha csak a városba megyek körülnézni, ahol van bicikliút, oda nem tartom szükségesnek.
2013. febr. 5. 23:10
 14/17 anonim válasza:
100%
Én profi szintem nyomom a biciklizést, úgyhogy ekem elhitetitek, hogy minden profi használ sisakot. És nem csak versenyen. ja, és oúton is jól jön a sisak, pl ha elcsúszol.
2013. febr. 6. 19:49
 15/17 anonim ***** válasza:
bla bla bla, bla bla bla, én is ismerek rengeteg profi félprofi bringást, versenyen kötelező a sisak, edzésen van aki használ, van aki nem...
2013. febr. 6. 21:06
 16/17 claidheamohmor ***** válasza:

Ami nélkül szerintem el se indulj:

-pótbelső(k), gyors cseréhez defekt esetén

-gumijavító készlet (ragasztó, folt, esetleg öntapadós folt, gumileszedő. Esetleg feltöltheted a belsőt Slime-mal, vagy hasonlóval), amivel megragasztod a lyukasat, amikor célba érsz, ezután az lesz a pótbelső

-(mini)pumpa - enélkül az előzőek mit sem érnek

-működő első-hátsó világítás

-víz

-jobbfajta lakat (!)

-(pénzzel és árammal)feltöltött telefon (+töltő)

-készpénz (egy-két ezer)

-bankkártya + személyi iratok

Praktikus lehet ilyen vagy olyan szempontok alapján, és attól függően mennyi időre mentek:

-esőkabát (minél kisebbre összehajtogatható)

-láthatósági mellény

-sisak (a vélemények megoszlanak, szerintem érdemes viselni)

-multiszerszám

-váltás gatya, zokni, egyéb ruházat igény szerint

-tisztálkodó felszelés, de minimum egy szappan, vagy mini tusfürdő, fogkefe, fogkrém, kisebb törölköző, klotyópapír, hogy ne a gatyáddal kelljen kitörülni a valagad, ha útközben jön rád a hasmars

-kis eü. csomag (ragtapasz, kézfertőtlenítő, esetleg kötszer, fertőtlenítőszer, én spec. gyógyszereket nem szedek, de van, aki nem tud nélkülük élni)

-naptej

-rovarriasztó, ha nem bírod a szúnyogcsípéseket (engem spec. nem zavar - kullancsok annál inkább. Ne menj vizelni a susnyásba)

-koton (ha nem akarsz gyereket)

-ha lány vagy, akkor intim betét, vagy tampon.

Kaját felesleges szerintem vinni, minden településen van valami bolt, ha megéhezel - ezért kell a pár forint kp.

Éhgyomorra ne indulj el, de ne közvetlenül inulás előtt egyél, és ne zabáld tele magad. A víz viszont kell, a folyadékpótlás folyamatossága szükséges, főleg nyáron.

A kerékpárod kifogástalan műszaki állapotban kell legyen.

KRESZ-nek megfelelő minimális felszereltség: előre fehér vagy kadmiumsárga, hátra piros fényt kibocsátó világítás (az új szabályozás szerint már a villogó hátsó világítás is megengedett), legalább az első keréken legalább egy, mindkét oldal felé hatásos borostyánsárga fényvisszaverő (aka. küllőprizma), előre fehér, hátra piros fényvisszaverő - erről is sok a vita, 500 forint egy készlet, jobb ha van. + Csengő. Ebből vannak egészen kicsik is, az enyém a kormányszárra van szerelve, elsőre észre se venni. Extrém kukacos rendőrt viszont simán le lehet szerelni vele. Külön működtethető első és hátsó féked legyen. Ezen a fixis hipsterek szoktak fennakadni, aztán meg vannak sértődve, ha a rendőr megbünteti őket. Ezekről lehet vitázni, de csak a fórumon. A zsaruval viszont nem úgy vitázol, mint a fórumon, tehát nem érdemes támadási felületet hagyni. A sisakot is ezért (is) érdemes viselni. Ami nem kötelező, de célszerű még, az a teljes méretű sárvédő.

Ezek nagy része egy nagyobb kormánytáskába vagy övtáskába (amit szintén valahova a biciklire érdemes rögzíteni) belegyömöszölhető. A hátizsákot felejtsd el. 80 km-es távon már igen kényelmetlen tud lenni.

Nyárig még van időd elolvasni Dr. Nagy Sándor kerékpáros könyveit (alapmű, bár nem mai darab egy sem), meg bogarászni mondjuk a bikemag.hu cikkei között.

2013. febr. 7. 17:47
 17/17 claidheamohmor ***** válasza:

...ja, most olvasom, sátor, meg balta. Csomagtartó mindenképp legyen, szerintem minden bringán, hogy meg tudjátok osztani a cuccot. Mint írtam, a hátizsák felejtős.

Egyébként nekem Tokaj 77km volt, Tiszalöknél komppal keltem át, gyökketővel mentem, így volt valamivel kevesebb, mint négy óra. Nem vittem annyi cuccot, mint amennyit fentebb írtam, beb@szni mentem Hegyaljára. (Ebből kifolyólag visszafelé vonattal kellett jönni :D :P)

Az úttest néhol kritikán aluli, legközelebb montival, vagy inkább trekkinggel (vagy túra, vagy fitness, vagy ciklokrossz - ballonosabb gumik, egyenes kormány, kényelmesebb testhelyzet) megyek, nem országútival.

2013. febr. 7. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!