Tényleg minden kerékpár lakatot el lehet vágni?
Itt az oldalon most olvasgattam vissza meg kerestem lakatos kérdéseket, és 10ből 9nek az volt a vége, hogy teljesen mind1, hogy milyen lakatot veszek mert ha akarják úgyis elvágják! Ez tényleg igaz?
Van egy elég drága biciklim és most nézegettem lakatokat, hogy milyet vegyek és erre gyűjtöttem össze a pénzt: [link]
ezt is el tudják vágni?
Egyszerübb ha veszek egy 30 ezres biciklit és rá egy ilyen lakatot: [link]
Te mit gondolsz? Barátnőm azt mondja, hogy nehogy kilakatoljam a biciklit mert egyből elvinnék, és azt mondja, hogy vegyek egy olcsó kerót egy olcsó lakattal mert azt csak nem viszik el.. és most nem tudom, hogy mi legyen..
tényleg bármit el lehet vágni, főleg ha kifigyelik, hogy egy helyre jársz
valóban jobb ha szerzel egy olcsóbb szaladgálós kerót, én is így csinálom
szarul néz ki de jól pörög minden rajta, és ez a lényeg, túrázni meg van egy jobb amit nem lakatolok, mert rajta ülök :o)
2 lakattal teszem le ha ott kell hagyni valahol, a többség itt debrecenben éppcsak tesz rá vmit, vagy ha lelakatolja akkor sem fix pontra csak a kereket a vázzal (ezt pont ma is láttam, egy 130-150-es sodronnyal), szóval inkább azt választja a tolvaj nem a nehezen hozhatót ami még vacakul is néz ki
azt én sem tudom mennyire lopnak itt, de ez hely, és helyzet függő, szar környéken biztos hamarabb kinézik, vagy ahol nincs nagy nyüzsgés
én arra is szoktam figyelni mikor lelakatolom, figyel e valaki, volt már olyan is
nekem egy láncos van integrált zárral, meg egy sodrony, de ezt lehet majd idővel lecserélem egy U lakatra ha olyanom lesz :o)
a lényeg: hallgassa a barátnődre, okos csaj :o)
az a méregdárga lakat nem ér annyit...
Én csak ezt tudom mondani:
"Olcsó bringa, drága lakat: sokáig a tied marad."
Nekem ez be is vált (bár az egyik biciklim inkább csak olcsónak látszó), pedig Budapest egyik leginkább lopásveszélyesként elhíresült részén lakatolok naponta több órára.
És persze itt valószínűségekről beszélünk. A tolvaj a legkönnyebben lopható gépet viszi (valamilyen egyéni ár/érték arány szerint beskálázva). Az olcsó bringa-drága lakat kombót kis valószínűséggel viszik el, a drága bringa-olcsó lakat kombót meg nagyobbal. Teljesen kivédeni nem lehet, de ez nem azt jelenti, hogy ne lenne érdemes lakatra költeni.
sajnos nincs minden alkalommal 2 ezer ft om h vigyázzanak a biciklimre.. ha lenne akkor taxival járnék:D
amúgy ez az olcsó bringa drága lakatos idézet tetszett :) nekem van egy ismerősöm akinek van egy kb. 60ezres biciklije és egy drága U lakattal meg egy középkategóriás láncos lakattal jár.. de a két lakat volt vagy 40ezer:D és tényleg nem lopták még el :) szóval már nézegetem is az olcsó bicikliket :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!