Küllőfűzés otthon? Mennyire biztonságos?
meg lehet csinálni, nem nagy dolog, a centír inkább
de max 2e egy fűzés centírral, szóval téged át akartak baszni, vidd el máshova miután egyeztettél az árról
Mink mán próbálkoztunk vele, nem bonyolult.
Pár apróságra kell figyelni, küllőhosszt kell számítani, stb., de érdemes megtanulni. 6-7000 forint nagyon drága. Tényleg át akartak b*szni.
6-7000 forintért már komplettre szerelt kereket lehet venni, minőségi aggyal, gyorszárral, jó gumival - és persze valami márkásban (nem Tesco gazdaságos).
Ha csupán azt vesszük -
én például komplett bicajt vettem 15 ezerért, tehát akkor ha mindezt átszámítjuk -
a 2 kerék az 12-14 ezer, a többi része meg
szinte csaknem ingyen
(Shimano váltó- és fékkarok, kazettás hátsó agy, /3x7 sebességes/, a komplett váz, nyereg, prizmák, stb. ...
nem egy nagy dolog. néhány dolgot be kell tartani, de viszonylag gyorsan megy.
buktatók:
3mm-enként vannak a küllők méretezve. Igazán csak a legvégén derül ki, jól számoltál-e. Ha valamit benéztél, veheted az új gasrnitúrát. (kiszerelt küllőt nem szivesen vesznek vissza a boltban) Nekem küllökalkulátor segítségével is sikerült egyszer mellényulni.
Küllökulcs!!! egy olcsó vacakkal az egész kereket tönkre lehet tenni. A küllőanyákat egy nem tökéletesen passzoló kulccsal nagyon könnyű elnyalni. egy ilyen kulcs 2-3 ezres (ebből az a legjobb, ami az anya mind a 4 oldalát támasztja, gyakorlatilag csak az a sarka hiányzik, ahol a küllöre rátolod)
Centírozás:
itt nem elég a szabályokat tudni, érezni kell. az első saját fűzésü keréknél csak a centirozással simán elhülyéskedtem 10-12 órát.
A fejre állított bicikliben is meg lehet csinálni, de egy centírállvány nagyságrendekkel biztonságosabb.
és sorolhatnám még
Szóval, ha van kedved megtanulni, hajrá!(főleg, hogy út közben, küllőszakadás esetén sen fogsz értetlenül pislogni, és megúszhatod, hogy a hátadon kelljen hazacipelni a gépet) de számolj vele, hogy nem megy márol holnapra. Szerintem keress egy olyan szakit, aki olcsóbban megcsinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!