Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Küllőfűzés otthon? Mennyire...

Küllőfűzés otthon? Mennyire biztonságos?

Figyelt kérdés
Na a lényeg hogy veszek felnit, agyat és ugye küllőket. Mivel nincs kedvem 6-7 ezer forintot kiadni pluszba azért hogy befűzessem szervizben (mert hogy ennyiért csinálnák) ezért eldöntöttem hogy magam megpróbálkozom vele. Mennyire biztonságos ez? Nagyon bonyolult? Próbálkoztatok mát tik vele? Persze a youtube pl teli van tutorialokkal amiket ha úgy csinálok akkor remélem nem lesz vele semmi gond.
2012. nov. 3. 19:21
 1/5 Cvitamin ***** válasza:
Háát, én úgy fűztem az első kerekemet, hogy már előtte sokszor láttam, olvastam utána, hogy hogy kell, ráment a napom. Első kereket könyebb fűzni. Ha használt az agy, akkor figyelni kell, hogy pont arra fúzd, annyi kereszttel, amilyen volt, mert az anyag arra voltterhelve, ha máshogy fűzöd, eltörhet az agyperem. Ha boltbajárós bringa lesz, akkor fűzd csak, viszont ha sportolsz, akkor nem éri meg rossz kerékkel szaladgálni. Nem puccos, de jó szervízben fűzés 1000ft.
2012. nov. 3. 19:53
 2/5 anonim ***** válasza:

meg lehet csinálni, nem nagy dolog, a centír inkább

de max 2e egy fűzés centírral, szóval téged át akartak baszni, vidd el máshova miután egyeztettél az árról

2012. nov. 3. 20:21
 3/5 claidheamohmor ***** válasza:

Mink mán próbálkoztunk vele, nem bonyolult.

Pár apróságra kell figyelni, küllőhosszt kell számítani, stb., de érdemes megtanulni. 6-7000 forint nagyon drága. Tényleg át akartak b*szni.

2012. nov. 4. 08:19
 4/5 Keletföld válasza:

6-7000 forintért már komplettre szerelt kereket lehet venni, minőségi aggyal, gyorszárral, jó gumival - és persze valami márkásban (nem Tesco gazdaságos).

Ha csupán azt vesszük -

én például komplett bicajt vettem 15 ezerért, tehát akkor ha mindezt átszámítjuk -

a 2 kerék az 12-14 ezer, a többi része meg

szinte csaknem ingyen

(Shimano váltó- és fékkarok, kazettás hátsó agy, /3x7 sebességes/, a komplett váz, nyereg, prizmák, stb. ...

2015. máj. 22. 06:33
 5/5 tothp ***** válasza:

nem egy nagy dolog. néhány dolgot be kell tartani, de viszonylag gyorsan megy.

buktatók:

3mm-enként vannak a küllők méretezve. Igazán csak a legvégén derül ki, jól számoltál-e. Ha valamit benéztél, veheted az új gasrnitúrát. (kiszerelt küllőt nem szivesen vesznek vissza a boltban) Nekem küllökalkulátor segítségével is sikerült egyszer mellényulni.

Küllökulcs!!! egy olcsó vacakkal az egész kereket tönkre lehet tenni. A küllőanyákat egy nem tökéletesen passzoló kulccsal nagyon könnyű elnyalni. egy ilyen kulcs 2-3 ezres (ebből az a legjobb, ami az anya mind a 4 oldalát támasztja, gyakorlatilag csak az a sarka hiányzik, ahol a küllöre rátolod)

Centírozás:

itt nem elég a szabályokat tudni, érezni kell. az első saját fűzésü keréknél csak a centirozással simán elhülyéskedtem 10-12 órát.

A fejre állított bicikliben is meg lehet csinálni, de egy centírállvány nagyságrendekkel biztonságosabb.

és sorolhatnám még

Szóval, ha van kedved megtanulni, hajrá!(főleg, hogy út közben, küllőszakadás esetén sen fogsz értetlenül pislogni, és megúszhatod, hogy a hátadon kelljen hazacipelni a gépet) de számolj vele, hogy nem megy márol holnapra. Szerintem keress egy olyan szakit, aki olcsóbban megcsinálja.

2015. máj. 22. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!