Milyen felsőt vegyek az őszi/téli időszakra fel?
Tapasztaltabbak segítségét szeretném kérni. Télen is szoktam kerékpározni, ha nincs túlságosan hideg. Azonban nincs olyan felsőm, ami párologtatná a felgyülemlett izzadságot. Beizzadok, pedig nem öltözöm túl, és így nagy a megfázás veszélye.
Mire figyeljek a ruha kiválasztásánál, pl. a linket cuccok szóba jöhetnek?
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
Szerintem véknyabban kell öltözni mint normál gyalogos közlekedéshez. Ha eltalálod a sebességet, akkor megfelelően fog hűteni a szél és fűteni a munka. Ha kevésbé erőlködsz akkor nem is fogsz annyira izzadni. Igazán arra kell figyelni hogy a halánték, tarkó és a fülek ne susogjanak, mert szélben könnyű megfázni. És valóban indulásnál kissé fázni kell ahhoz hogy 10 perc után bemelegedj és jó legyen.
Egy kis biológia óra is következik a mítoszok lerombolására.
Még szerintem nagyban befolyásolja a megfázást az orr is, hiszen a hűvös, szennyezett, élőelemekkel teli levegő ott jut be a szervezetbe. Szerintem ha veszel egy balaklavát vagy jó egy vékonyabb sál is, akkor érezni lehet a különbséget. De a legjobb a félálarcos szűrő (aktívszenes szűrő), azok megszűrik a város szennyezéseit is. Ezzel egész minimálisra csökkenthető a megfázás, kb 80-90%kal. Sokan azt hiszik, hogy a ruha miatt fáznak meg, pedig a megfázás valójában a légúti vírusok, baktériumok elleni védekezés tünete.
Ha bármi kérdésed lenne, keress privátban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!