Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen felsőt vegyek az...

Milyen felsőt vegyek az őszi/téli időszakra fel?

Figyelt kérdés

Tapasztaltabbak segítségét szeretném kérni. Télen is szoktam kerékpározni, ha nincs túlságosan hideg. Azonban nincs olyan felsőm, ami párologtatná a felgyülemlett izzadságot. Beizzadok, pedig nem öltözöm túl, és így nagy a megfázás veszélye.

Mire figyeljek a ruha kiválasztásánál, pl. a linket cuccok szóba jöhetnek?

[link]

[link]

Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!

2012. okt. 16. 16:19
 1/4 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy nem öltözöl túl? Ilyen időben - ha nem akarsz kb. 3 km után megállni és levenni egy-két réteget - úgy kell öltözni, hogy az első 10 percben fázzál (nem csak egy kicsit, hanem egy kicsit jobban). Én most ezekben az 5-10 fokokban dupla pólóban biciklizem, ebből az egyik hosszú ujjú. (Meg persze kesztyű, vékony sál van rajtam és kendő a sisak alatt, vagy sapka, ha nincs sisakom.) Viszont 10 fok alatt már dupla nadrág van rajtam (konkrétan felveszek a nadrág alá egy pamut kötött harisnyát, amibe jól be tudom tűrni a belső pólómat, nem csúszik ki könnyen). Az első évben ilyenkor már pulóverben és dzsekiben bicikliztem, és persze meg is izzadtam.
2012. okt. 16. 19:02
 2/4 anonim ***** válasza:
Mondjuk azért az igaz, hogy nem sima pamut pólóim vannak, hanem a Decathlonban vettem kb. 4 éve párakivezetős pólókat. Talán Quetchua a márkája és equarea az anyag neve, amiből varrták.
2012. okt. 16. 19:04
 3/4 -Fremen- ***** válasza:

Szerintem véknyabban kell öltözni mint normál gyalogos közlekedéshez. Ha eltalálod a sebességet, akkor megfelelően fog hűteni a szél és fűteni a munka. Ha kevésbé erőlködsz akkor nem is fogsz annyira izzadni. Igazán arra kell figyelni hogy a halánték, tarkó és a fülek ne susogjanak, mert szélben könnyű megfázni. És valóban indulásnál kissé fázni kell ahhoz hogy 10 perc után bemelegedj és jó legyen.

Egy kis biológia óra is következik a mítoszok lerombolására.

Még szerintem nagyban befolyásolja a megfázást az orr is, hiszen a hűvös, szennyezett, élőelemekkel teli levegő ott jut be a szervezetbe. Szerintem ha veszel egy balaklavát vagy jó egy vékonyabb sál is, akkor érezni lehet a különbséget. De a legjobb a félálarcos szűrő (aktívszenes szűrő), azok megszűrik a város szennyezéseit is. Ezzel egész minimálisra csökkenthető a megfázás, kb 80-90%kal. Sokan azt hiszik, hogy a ruha miatt fáznak meg, pedig a megfázás valójában a légúti vírusok, baktériumok elleni védekezés tünete.

Ha bármi kérdésed lenne, keress privátban.

2012. okt. 20. 14:53
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
2012. okt. 20. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!