Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Lehet a bicaj hátsó abroncsába...

Lehet a bicaj hátsó abroncsában nyolcas?

Figyelt kérdés

Most cseréltem komplett hátsókereket, kivéve az abroncsot és a belsőt, és észrevettem hogy üt a kerék. A felniben nem lehet nyolcas mert 0km-es. A gumiban is lehet ezekszerint?

Már elég rongy és van is rajta egy szakadás ahol kidudorodik kissé, gondolom ez okozza!? A későbbiekben ez okozhat kárt a kerékagyban, felniben?

MÁS:

hogy tudom rögzíteni a hátsó váltót a villához? mert akárhányszor leveszem a kereket a váltó leugrik a tengelyről és lóg. Szét lett szedve az egész még régen és nem tudom hogy és hova kellene rögzíteni. Mert a hátsó villán csak egy horony ahova a kerék tengelye kerül, illetve egy kis furat az alsó végén, de az túl messze van és nagyon feszül a lánc.

Ez egy régi 10-15 éves monti.

2012. okt. 12. 08:05
 1/2 anonim ***** válasza:

Gumi:"van is rajta egy szakadás ahol kidudorodik" Akár ettől is lehet a hiba, de az is lehet ,hogy rosszul állítottad be a keréknél a súlyelosztást és üti a láncvillát. A másik verzió,hogy (ha felni féked van),hogy a fékpofák állnak rossz pozícióban és abba ér bele a felni. Kerékagyban nem lesz ettől nagy kár,ha a vázhoz ér hozzá a gumi akkor viszont le fog jönni a festék és a teljesítményből is sokat levesz.

Váltó: Akkor neked egy átalakítós (sarkantyús) váltórögzítési típusod van,ez esetben van egy apró csavar amit a vázba kell becsavarozni egy olyan apró csavarral amitől még az utolsó fogassoron is elfér a lánc. Ezután a kerékrögzítő csavarral tudod véglegesen rögzíteni az átalakító konzolt(mikor teszed vissza a kereket) ,amire a váltó fel van szerelve. Tedd a láncot-e művelet végre- hajtása közben elől és hátul is a LEGKISEBB fogaskerékre,hogy ne feszüljön a lánc.Sajnos ezért előnytelenebb ez a típus az imbuszossal szemben,ha kiveszed a kereked mindig elmozdul a váltó.

2012. okt. 12. 10:00
 2/2 anonim ***** válasza:

Az is lehet, hogy a belső valahol beszorult a felni és a külső közé. Szerintem ez a leggyakoribb ok, ami miatt a kerék üthet gumiszerelés után. Le kell ereszteni, és a gumileszedővel a külsőt a felnitől eltávolítva be kell nézni a kialakuló résbe, hogy jó helyen van-e a belső.

Az is lehet a gond, hogy a külső drótpereme nem ugrott megfelelően a helyére a felni teljes kerületén.

2012. okt. 14. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!