Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Segítség! Elrontottam a hátsó...

Segítség! Elrontottam a hátsó fogaskerekes racsnit? Mit csináljak? (Lent bőv. )

Figyelt kérdés

Lemostam szépen tisztára zsíroldóval, ami belefolyt. A kónuszos tengelycsapágyakat már kipucoltam, és racsni leszedőt is rendeltem.

A racsnit a lemosás utáni nap megforgattam, kicsit ragadt és fura hangja volt. Harmad nap (ma) meg sem mozdul, beragadt teljesen.

Ha szétszedem, akkor hogy fog kinézni? Van benne még egy csapágy azt tudom, és még mi? Hogy lehet valószínűleg megcsinálni.

2012. szept. 20. 23:58
 1/10 anonim ***** válasza:

Menetes vagy kazettás? Menetesről tudok inkább beszámolni,ha leszeded (leszedővel) akkor nem fog szétesni semmi csapágy,csak egy menetre van rátekerve (amiről elég nehézkes néha leszedni) . Ahol valójában racsnizik ott vannak bent csapágygolyók,el kell távolítani a zégergyűrűt és akkor hozzájuk férsz,viszont itt már vigyázni kell mert ,könnyen elszabadulhatnak a csapágygolyók.

kb így néznek ki az agyról letekerve: [link]

2012. szept. 21. 13:41
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi! Eléggé felnótás a bringaboltod ahonnan a leszedőt rendeltem, majd hétfőre talán megjön, mert mára mondta de nem jött meg és a boltban sem volt az illető.
2012. szept. 21. 14:38
 3/10 A kérdező kommentje:
Na pont most szólt, hogy talált egyet ami nem kell neki, odaadja párszázé' . :D
2012. szept. 21. 14:45
 4/10 anonim ***** válasza:
jó,csak arra figyelj,hogy meneteshez-menetes,kazettáshoz -kazettás leszedőt adjon,mert különben nem mész semmire:)
2012. szept. 21. 19:17
 5/10 A kérdező kommentje:

Na, leszedtem. Kiderült, hogy kazettás. Megfogtam láncos fogóval a fogaskereket, majd letekertem a rögzítő gyűrűt. Lejöttek a kazettáról a fogaskerekek, és cserélhetem is ki az egész racsnit, mert recseg ropog ahogy tekerem.

De most legalább már tudom, ha legközelebb le akarom tisztítani a fogaskerekeket, akkor csak le kell szedni a kazettáról, még a tengelyt sem kell kivenni hozzá.

2012. szept. 21. 19:45
 6/10 anonim ***** válasza:

"cserélhetem is ki az egész racsnit, mert recseg ropog ahogy tekerem"

Azért ropog, mert a mosásnak köszönhetően teli van homokkal.

Szétszeded, megtisztítod, lezsírozod és összerakod.

2012. szept. 21. 21:38
 7/10 A kérdező kommentje:
És azt a "kazettát" hogy tudom levenni róla? Mert eléggé egyben van.
2012. szept. 21. 22:09
 8/10 A kérdező kommentje:

[link]

Itt írja, hogy vagy le kell ütögetni, vagy imbuszos. Holnap megnézem. Esetleg valaki nem tudná keresni nekem videót? Nem tudom hogy hívják ezeket angolul.

2012. szept. 21. 22:25
 9/10 A kérdező kommentje:
Na leszedtem a kazettát, azt írták hogy 10-es imbuszkulcsot kell a közepébe, de az nem kapott bele a fogazásba. Egy racsnis kulcsra rátettem egy hosszabbítót, aminek a vége négyzetes, tehát arra még kellenne tenni csillagkulcsos lecsavarót cagy mit. Na mindegy, azzal lejött. Tovább már nem tudtam azt a blokkot szétszedni, mert egyben van. De furán kotyogott a csapágya. Kitisztítottam, összeraktam az egészet. Amíg a vázhoz nem szorítom, addig jól forog, de mihelyst megszorátom a gyorskioldót, furán kerreg. Asszem az egész kazettát ki kell cserélnem.
2012. szept. 22. 14:38
 10/10 -a- ***** válasza:

"De most legalább már tudom, ha legközelebb le akarom tisztítani a fogaskerekeket, akkor csak le kell szedni a kazettáról, még a tengelyt sem kell kivenni hozzá."

kereket sem kell kivenned hozzá, csak egy véknyabb rongy kell. 5,00'-nél (drótkefézni nem szoktam, kivenni sem)

http://www.youtube.com/watch?v=VjCfxy8vMnE

2012. szept. 23. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!