Segítség! Elrontottam a hátsó fogaskerekes racsnit? Mit csináljak? (Lent bőv. )
Lemostam szépen tisztára zsíroldóval, ami belefolyt. A kónuszos tengelycsapágyakat már kipucoltam, és racsni leszedőt is rendeltem.
A racsnit a lemosás utáni nap megforgattam, kicsit ragadt és fura hangja volt. Harmad nap (ma) meg sem mozdul, beragadt teljesen.
Ha szétszedem, akkor hogy fog kinézni? Van benne még egy csapágy azt tudom, és még mi? Hogy lehet valószínűleg megcsinálni.
Menetes vagy kazettás? Menetesről tudok inkább beszámolni,ha leszeded (leszedővel) akkor nem fog szétesni semmi csapágy,csak egy menetre van rátekerve (amiről elég nehézkes néha leszedni) . Ahol valójában racsnizik ott vannak bent csapágygolyók,el kell távolítani a zégergyűrűt és akkor hozzájuk férsz,viszont itt már vigyázni kell mert ,könnyen elszabadulhatnak a csapágygolyók.
kb így néznek ki az agyról letekerve: [link]
Na, leszedtem. Kiderült, hogy kazettás. Megfogtam láncos fogóval a fogaskereket, majd letekertem a rögzítő gyűrűt. Lejöttek a kazettáról a fogaskerekek, és cserélhetem is ki az egész racsnit, mert recseg ropog ahogy tekerem.
De most legalább már tudom, ha legközelebb le akarom tisztítani a fogaskerekeket, akkor csak le kell szedni a kazettáról, még a tengelyt sem kell kivenni hozzá.
"cserélhetem is ki az egész racsnit, mert recseg ropog ahogy tekerem"
Azért ropog, mert a mosásnak köszönhetően teli van homokkal.
Szétszeded, megtisztítod, lezsírozod és összerakod.
Itt írja, hogy vagy le kell ütögetni, vagy imbuszos. Holnap megnézem. Esetleg valaki nem tudná keresni nekem videót? Nem tudom hogy hívják ezeket angolul.
"De most legalább már tudom, ha legközelebb le akarom tisztítani a fogaskerekeket, akkor csak le kell szedni a kazettáról, még a tengelyt sem kell kivenni hozzá."
kereket sem kell kivenned hozzá, csak egy véknyabb rongy kell. 5,00'-nél (drótkefézni nem szoktam, kivenni sem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!