Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért ereszt le állandóan a...

Miért ereszt le állandóan a hátsó kerék?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A következő a probléma a biciklivel: egyszer menet közben a hátsó kerék (decathlonos olcsó belső + valamilyen 3 betűs cseh külső) egy pillanat alatt leeresztett. Kerestem a lyukat, nem találtam, vettem másik belsőt bele, 890-ért 2db, szintén decathlon. Ez a következő felfújáskor adta meg magát, szóval vettem 2000/darab-ért előre és hátra is Schwalbe belsőt, gondoltam, ezzel nem lehet baj. Most a helyzet az, hogy ha a kereket felfújom 3-3,5 bar-ra, lehet vele menni, kb. 1 óra alatt 2 bar-ra csökken benne a nyomás de rejtély, hogy miért. Utána eltesszük a biciklit másnapig, esetleg harmadnapig és teljesen leereszt, miközben nincs használva. Lyuk nyilván nincs benne, különben fel sem tudnám fújni, jól gondolom? Akkor meg mi lehet a baja? (Ugyanezen a biciklin az első kerék is leereszt szép lassan, de nem teljesen, pár nap alatt a 3,5 bar-ról mondjuk 2-re, de menet közben ezt észre sem venni.)
2012. szept. 19. 18:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A külső gumi belsejét megnézted, hogy nem e maradt benne tüske?
2012. szept. 19. 19:24
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Új guminál a szelepet is érdemes megnézni, hogy jól be van-e állítva, egy Kenda belsőmnek is ez volt a baja.
2012. szept. 19. 22:00
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
És nézd meg a felniszalagot, hogy nem csúszott e félre. Egyébként lassúdefekt simán kitarthat több napig fullra leeresztés nélkül. Kicsit extrém példa, de nekem volt olyan vastagfalú maxxis dh belsőm, amivel eldéházgattam egy hétig, naponta kb. 1 bart eresztett, hétvégén meguntam és meglepve tapasztaltam, hogy 5 lyuk van a belsőn, de a belső vastag anyaga miatt ezekből szinte semmi levegő nem eresztett.
2012. szept. 19. 22:11
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

"Lyuk nyilván nincs benne, különben fel sem tudnám fújni, jól gondolom?"

Rosszul gondolod. Sokszor jöttem már úgy haza defektes biciklivel, hogy tízpercentként fújtam bele 20-at a pici pumpámmal. Úgy is jöttem, hogy minden benzinkútnál felfújtam. Egy pici lyukon nagyon lassan jön ki a levegő.

A következőt javaslom: vedd ki a belsőt, de jegyezd meg, hogy hogyan állt a külsőben! Írd fel vagy rajzold le, különben elfelejted (én szóltam). Fújd fel (ne durratsd ki, de kétszeres vastagságra nyugodtan kinyúlhat), és víz alatt keress lyukat. Szerintem fogsz találni, akár többet is. Akkor ereszd le, és a rajzod alapján keresd vissza a külsőn, hogy hol kell lenni a tüskének beleragadva. Piszkáld ki a tüskét, foltozd meg a belsőt, és kész.

Másik megoldás, vagy ha az előző nem vezet eredményre: veszel antidefekt folyadékot, beletöltöd a belsőbe és boldogan élsz, míg meg nem halsz, defekt nélkül. Ezek betömítik a lyukakat, nem is kell foltozni.

2012. szept. 20. 00:18
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
így van, a vízben meglátszik hol lyukas,ha csak apró lyuk van rajta az lassan enged le.Egyébként az is gond szokott lenni ha megcsavarodik a tömlő vagy odacsípődik.
2012. szept. 20. 16:10
 6/6 -Fremen- ***** válasza:
Szerintem az a helyzet, hogy a külsődben van valami, pl lehet előzőleg tüske, de akár kiálló fémszálak is, amik folyton kilyukasztják, és ha ellenőrzöd, kézzel tapogasd ki, ha biztos akarsz lenni, fordítsd ki, nézd meg, hogy a gumi alján forgatás közben nem görögnek-e valamik. Vagy akár az is lehet, hogy a szelep tövénél nyírja el a felni a gumit. A lyukat ha nem találod, vízzel meg lehet keresni, de amíg nem vizsgálod át a külsőt, mind ki fog lyukadni. Ha töltesz bele defektgátlót, akkor megelőzheted a kisebb lyukakat, de akkor már inkább érdemes egy új, defektálló külsőt venni, hogy megelőzd a hasonló helyzeteket. Főleg most királydinnye szezonban (ez is lehetett benne).
2012. szept. 23. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!