Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mekkora arra az esély, hogy...

Mekkora arra az esély, hogy kerékpár lopás miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentés után előkerítik a kerékpáromat?

Figyelt kérdés
Nektek lopták már el a bicikliteket? Merre kerestétek, előkerült végül?
2012. szept. 13. 12:21
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Természetesen tettem ismeretlen elkövető ellen feljelentést.

Sajnos elég sok mászkál az utcán ebből a típusból, ezért ha látok is egy ilyen kerékpárt, nem hívhatok rögtön rendőrt. Kitudja milyen vonzata lenne ha tévesen riasztanám őket.

Letettem róla, hogy valaha meglesz, de a remény hal meg utoljára...

Mindenesetre nagyon rosszul esik, hogy keményen megdolgoztam azért, hogy vehessek egy normális biciklit magamnak a munkába járáshoz, más pedig mindösszesen pár perc alatt becstelenül ellopja. Engem egész életemben nem fog hagyni nyugodni a dolog, ő pedig jót röhög a markában...

2012. szept. 13. 21:33
 12/17 anonim ***** válasza:
Egyébként volt olyan ismerősöm, aki piacon talált a bicajára, felismerte valamilyen karcolásból vagy hibából, aztán megfelelő erősítéssel érkezve közölte az eladóval, hogy vagy viszi, vagy feljelentés, az árus inkább visszaadta.
2012. szept. 13. 21:34
 13/17 A kérdező kommentje:

Örömmel jelentem annak akit esetleg érdekel: Elkapták a tolvajt.

Több tucat lopást és betörést követett el. Éppen egy kerékpárlopás közben vette valaki észre, majd utánamentek és ráhívták a rendőrséget. Innen azt hiszem már nem volt nehéz dolga a rendőrségnek.

Mivel rengeteg esetről van szó így természetesen szükséges volt, hogy meg legyen téve a feljelentés. Bíztatok mindenkit, aki hasonlóan járt, hogy tegyen feljelentést.

Azt nem tudom még, hogy a kerékpár meglesz-e, de ha nem akkor valószínűleg kártérítést kapok majd.

2012. okt. 4. 23:43
 14/17 anonim ***** válasza:

Ez remek hír! :)

És kösz, h megosztottad, jó ilyet hallani.

2012. okt. 4. 23:48
 15/17 anonim ***** válasza:
Tyű! Jó hír! Na, ha egy harmadik bringát is ellopnának tőlem (ne úgy legyen), mindenképpen teszek feljelentést.:) Szurkolok, hogy meglegyen a biciklid is!
2012. okt. 4. 23:49
 16/17 A kérdező kommentje:

Lehetséges, hogy már eladta a lopott bicikliket, így csak reménykedem, hogy még meglehet valamikor. Várok a következő levélre, hogy hogyan fogják rendezni a dolgot.

Mindenesetre ha legalább a fele árát visszakapom már akkor is boldog leszek...

Még egy üzenet mindenkinek: Aki szokta őrizetlen helyen hagyni a kerékpárját, az ne sajnálja a pénzt egy drágább lakatra!! Kb. 4-5 ezerért lehet venni jó U-lakatot, amit elvileg nagyon sok időbe telik elvágni, ezért nem állnak neki a tolvajok az ilyen lakatnak.

Az enyém biciklim sajnos egy 1000 ft-os kínai lakattal volt lekötve, nem volt vele nehéz dolga így a profi tolvajnak.

Azóta figyelgetem a kerékpártárolókat és sajnos azt látom, hogy a legtöbben ilyen olcsó, vékony lakatot használnak az értékesebb bicikliken is.

Tényleg aki teheti ne kockáztasson, nem éri meg az a pár ezer forint ezt az idegeskedést és anyagi kárt...

2012. okt. 5. 00:47
 17/17 anonim ***** válasza:

Igen, épp akartam írni, hogy jó lakat kell! Ennyi.

U-lakat és láncos lakat is kb. 7000 körül van, ami már valóban véd. Az utángyártott 4-5 ezres u-lakatoknak szokott lenni gyenge pontja, én 7 alá nem mennék lakatból.

Gyakorlatilag csúnya dolog, de az a trükk, hogy ahova lelakatolod, legyen látóhatáron belül legalább egy drágábbnak kinéző és rosszabbul lakatolt bringa.

2012. okt. 25. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!