Mekkora arra az esély, hogy kerékpár lopás miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentés után előkerítik a kerékpáromat?
Köszönöm a válaszokat!
Természetesen tettem ismeretlen elkövető ellen feljelentést.
Sajnos elég sok mászkál az utcán ebből a típusból, ezért ha látok is egy ilyen kerékpárt, nem hívhatok rögtön rendőrt. Kitudja milyen vonzata lenne ha tévesen riasztanám őket.
Letettem róla, hogy valaha meglesz, de a remény hal meg utoljára...
Mindenesetre nagyon rosszul esik, hogy keményen megdolgoztam azért, hogy vehessek egy normális biciklit magamnak a munkába járáshoz, más pedig mindösszesen pár perc alatt becstelenül ellopja. Engem egész életemben nem fog hagyni nyugodni a dolog, ő pedig jót röhög a markában...
Örömmel jelentem annak akit esetleg érdekel: Elkapták a tolvajt.
Több tucat lopást és betörést követett el. Éppen egy kerékpárlopás közben vette valaki észre, majd utánamentek és ráhívták a rendőrséget. Innen azt hiszem már nem volt nehéz dolga a rendőrségnek.
Mivel rengeteg esetről van szó így természetesen szükséges volt, hogy meg legyen téve a feljelentés. Bíztatok mindenkit, aki hasonlóan járt, hogy tegyen feljelentést.
Azt nem tudom még, hogy a kerékpár meglesz-e, de ha nem akkor valószínűleg kártérítést kapok majd.
Ez remek hír! :)
És kösz, h megosztottad, jó ilyet hallani.
Lehetséges, hogy már eladta a lopott bicikliket, így csak reménykedem, hogy még meglehet valamikor. Várok a következő levélre, hogy hogyan fogják rendezni a dolgot.
Mindenesetre ha legalább a fele árát visszakapom már akkor is boldog leszek...
Még egy üzenet mindenkinek: Aki szokta őrizetlen helyen hagyni a kerékpárját, az ne sajnálja a pénzt egy drágább lakatra!! Kb. 4-5 ezerért lehet venni jó U-lakatot, amit elvileg nagyon sok időbe telik elvágni, ezért nem állnak neki a tolvajok az ilyen lakatnak.
Az enyém biciklim sajnos egy 1000 ft-os kínai lakattal volt lekötve, nem volt vele nehéz dolga így a profi tolvajnak.
Azóta figyelgetem a kerékpártárolókat és sajnos azt látom, hogy a legtöbben ilyen olcsó, vékony lakatot használnak az értékesebb bicikliken is.
Tényleg aki teheti ne kockáztasson, nem éri meg az a pár ezer forint ezt az idegeskedést és anyagi kárt...
Igen, épp akartam írni, hogy jó lakat kell! Ennyi.
U-lakat és láncos lakat is kb. 7000 körül van, ami már valóban véd. Az utángyártott 4-5 ezres u-lakatoknak szokott lenni gyenge pontja, én 7 alá nem mennék lakatból.
Gyakorlatilag csúnya dolog, de az a trükk, hogy ahova lelakatolod, legyen látóhatáron belül legalább egy drágábbnak kinéző és rosszabbul lakatolt bringa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!