Milyen gumiköpenyt dobjak fel?
Figyelt kérdés
Hamarosan Sopronba megyek és az ottani erdőkben meg szeretnék bringázni. A mostani gumim az egy Maxxis Ignitor 1.95-ös méretben, de inkább valami 2.25-ös kellene nekem. Sajnos ezzel a gumival nem igazán lehet legyűrni a magyar erdők nyújtotta murvás, poros és laza szerkezetű talajt. Lényegében az a probléma hogy közepes sebességnél kanyarodásnál már csúszik is a bringám oldalra, az SPD miatt meg leszállni nem fogok tudni fél másodperc alatt. Maximum 5 vagy 5500 forintot költenék egy-egy gumira.2012. szept. 2. 20:40
1/2 anonim válasza:
Saját tapasztalat: A 26x2.0 éppen elég a magyar erdőkbe, kivéve ha nem fél méteres sárban akarsz vele menni. Nekem egy jó ideig Specialized Fast Trak LK Sport (26x2.0) gumim volt, utána jött a Specialized The Captain Sport (26x2.0) ill. volt még Schwalbe Racing Ralph (26x2.2). Úgy vettem észre, hogy a 2.2 bár jól tartja magát a kanyarokban is, felesleges. A 2.0-ás gumi éppen elég volt mindenre amit ki tudtam próbálni. Megjártam vele Szilvásvárad Maratont, Bükk Maratont, Mátra Maratont, Hármashatárhegy, János hegy...
Ja igen, és jelenleg Specialized Renegade van, de az már külön kategória mert 12.000Ft egy darab belőle. Viszont a 26x2.1 nekem nagyon bejött száraz, poros utakon.
2/2 A kérdező kommentje:
köszi a választ, majd megnézem a The Captaint. Közben ma meg lett életem első defektje (rögtön dupla). Igaz csak 17 vagyok de akkor is az első. Valószínűleg átszúrásos defekt volt mert valahol félúton kiszedtem egy csomó rózsatüskét az Ignitorból.. Azt hittem tartósabb az ilyenekkel szemben mert már mentem át vele üvegen meg mindenfélén de ez kifogott rajta.
2012. szept. 3. 17:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!