Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Titeket is "feltört" a bringa...

Titeket is "feltört" a bringa lent? (nők)

Figyelt kérdés

Ma alig tudtam a fenekem rátenni a biciklire úgy fájt.

Pont a combhajlatnál,a fenék és az intim rész közötti lágy rész nagyon fáj jobb oldal:S

Normális ez?

2012. aug. 27. 20:23
 1/5 anonim válasza:
ha sokat tekertél, és nem vagy hozzászokva, akkor igen, normális.
2012. aug. 27. 20:25
 2/5 A kérdező kommentje:

Elég régen mentem napi szinten már..

Most ez a 2.napja hogy elég messzire tekertünk, és napi szinten akarunk menni most már hogy van bicikli.

De ez régen is fájt, amikor napi szinten mentem vele. Csak kicsit aggódom nehogy baj legyen ott.

2012. aug. 27. 20:43
 3/5 anonim válasza:
Szerintem ez teljesen normális! Én sem bicajozom sajnos túl sûrûn, de amikor elõkapok akkor lebicózok 2-3 kilómétert ami után tényleg elég kellemetlenül fáj "ott lent", na meg a fenekem is. :) Úgyhogy szerintem ne aggódj :)
2012. aug. 27. 20:46
 4/5 anonim válasza:
Bár ha még 2-3 hét után is fáj, lehet elgondolkodnék egy új nyergen :)
2012. aug. 27. 20:47
 5/5 Krisz85 ***** válasza:

Több gond lehet, a nyereg kényelmetlensége érintheti a nőket is.

Egyrészt a nyereg ergonómialag nem megfelelő, tehát vagy túl széles, vagy túl keskeny, el kéne menni egy kerékpárbolta és levenni az ülőcsont közötti méretet, vannak ilyen helyek ahol egy spéci párnára kell ráülni és megméri a seggcsont közötti távolságot, így tudod milyen széles nyereg kell majd, ha túl széles is rossz, ha túl keskeny az is , mert lelóg róla az ülőgumód és pont ott nyom és nehezedik rád a nyomás ahol nem kéne.

Ez az egyik.

Ki kéne zárni a beállításbeli gondokat. Az egyik a nyeregmagasság. Ha nyeregben ülsz nem szabad hogy a lábad leérjen a földre!, a lényeg, hogy a hajtókar 12-6 óra állásban függőlegesen áll, és a pedálon a lábújjaid töve pont metszi a pedál tengelyét, akkor a térdednek amelyik nyújtva van épphogy enyhén behajlítva kell lennie, ekkor fog a legkevésbé kopni a térded.

Nyereg távolság vízszintesen, ezt megint egy érdekes rész, a kormány stucnija is befolyásolja, célszerű úgy választani hogy kényelmes legyen, ne túl hátra és ne túl közel, ezt kísérletezni kell hol kényelmes, lényeg hogy a nyereg hátsó 1/3 ánál ülj, ne a legvégén és ne a legelején az orr részen.

Nyereg vízszintes beállítása, na itt is lehet gond. A lényeg, hogy a nyereg vízszintes legyen vagy kicsit orral felfelé nézzen, mivel akkor megtartja az alsó tested, és nem fogsz előre csúszni vagyis lefelé a nyeregből kevésbé hamar fáradsz el, mert nem kell tartanod a testedet a lábaddal tekerés közben. Vízszintmérő kell hozzá. Amennyiben teleszkópos bringád van, akkor bele kéne venni a teló mozgását is, mivel a testsúlyod lenyomja a bringát, így a vízszintesre állított nyereg túl képpen előre dől mert a teleszkóp összenyomódik. Ezért célszerű a teló becsúszószárára tenni egy műanyag kábel gyorskötözőt, és megmérni hány centimétert süllyed a teló amikor rajta ülsz, majd ezt valaki által előre nyomni pont annyira mintha rajta ülnél és úgy kivízszintezni a nyerget, megéri hidd el! 19 órát bringázom egy héten, tudom mit beszélek!

Jól jöhet még egy bringás gatya is, ami párnázott, esetleg lehet kapni nyeregre még + géllel töltött borítást ami adhat még + komfortérzetet.

Remélem tudtam segíteni.

Itt a link olvasd át kérlek:

[link]

2012. aug. 27. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!