Léteik olyan "műszer" ami méri, hogy hány km-t tettem meg?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Hallottam már olyan "műszerről, vagy készülék" amit a biciklire rá kell helyezni és méri/mutatja, hogy hány km-t tettem meg. Meg talán olyasmit is mutat, hogy hány km/h-s sebességgel haladok. Ezzel kapcsolatban a kérdéseim:
1. Tényleg lehet ilyet kapni?
2. Ha igen akkor hol? Milyen jellegű boltokban?
3. Mennyibe kerül egy ilyen?
Köszönöm előre is! :)
2012. aug. 19. 17:17
1/9 A kérdező kommentje:
***Létezik***
2012. aug. 19. 17:18
2/9 anonim válasza:
Tesco-ban is lehet kapni. Kb 3000,-Ft.
3/9 anonim válasza:
Lehet kapni bármilyen biciklis boltban/nagykerben/interneten, illetve ha van GPS a telefonodban, és Android/IOS/WP7 oprendszeren fut, akkor vannak külön rögzítő programok (pl. Mytracks)
4/9 anonim válasza:
A teszkós kilométerórát nem javaslom, nekem elég hamar kiment a kijelzőjéből néhány szegmens, és lehetetlen pontosan beállítani. Bringaboltban vegyél, azok remélhetőleg nem sz*rt árulnak (és nem is sokkal drágábban, sztem olyan 4e körül lehet kapni a legolcsóbb modelleket). Ha rendes az eladó, talán még segít felszerelni is, ha nem boldogulnál vele. Bár tényleg egyszerű jószágokról van szó, általában egy mágnest kell a küllőre biggyeszteni, a villára kerül egy érzékelő, ahonnan egy kábel vezet a kormányra szerelendő kijelzőhöz.
5/9 anonim válasza:
Az olcsóbbak által mért eredményeket ne vedd tutinak. Bár egy drágább készülék is csalhat, ugyan úgy, ahogy egy olcsó is mutathat közel pontos eredményt. Szóval a lényeg, hogy ne vedd készpénznek amit mutat, sosem tuti ami biztos.
6/9 anonim válasza:
""Szóval a lényeg, hogy ne vedd készpénznek amit mutat, sosem tuti ami biztos""
Nekem VDO A8-as van már többször teszteltük és ha pontosan adod meg a kerékátmérőt nagyon pontosan méri a magtett kilométereket!
9/9 anonim válasza:
Jaja, a mérési metódus kb. faék egyszerűségű és hülyebiztos, GPS-szel vagy országúton kilométerszelvényekkel pontosan be is lehet kalibrálni. Kivéve a teszkós sz*rt, abban ugyanis csak colonként lehet állítani a kerékméretet (azaz 26", 27", 28" etc.), és ha beállítom a 26-ot montihoz, akkor kb. 2%-ot fölémér. Ha meg 25-öt állítok be, akkor 2%-ot alá, de persze ez nem űrhajó, úgyhogy azóta is lusta voltam lecserélni :) Ha túrázom, úgyis megy a GPS.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!