Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Lehet sávon belül előzni...

Linkoln kérdése:

Lehet sávon belül előzni kerékpárost?

Figyelt kérdés
Mindig ugy előznek az autók és sokszor dudálnak is hogy húzódjak le azt sávon belül előz, megtehetik?
2012. aug. 7. 22:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
Egy nyomon közlekedő járművet nem előznek, hanem kerülnek. Úgy kell a biciklisnek tekernie, hogy a sávon belül maradva ki lehessen kerülnie az autósnak.
2012. aug. 7. 22:09
 2/14 anonim ***** válasza:
6%
Pontosan. Ha meg nem húzódsz le és/vagy a sáv közepén mész ne is csodálkozz ha dudálnak, sőt, ha rendőr látja akkor kapsz egy csekket is.
2012. aug. 7. 22:11
 3/14 anonim ***** válasza:
98%

1. fail

2. fail

Remélem, nincs jogsitok, ha van, adjátok vissza.

A kerékpárosnak a sávban a biztonságos közlekedés szempontjait szem előtt tartva, jobbra tartva kell közlekednie. Azaz ha pl. a sáv mellett parkoló autók vannak, akkor azok mellett ajtónyitásnyi távolságot tartva kell elhaladni, ez pl. a Nagykörúton bizony eredményezheti a sávközépen való közlekedést. EZ TELJESEN SZABÁLYOS. A kerékpárost az általános jobbra tartási elven kívül nem terheli semmiféle kötelezettség arra nézve, hogy a többi közlekedő sávon belül maradva el tudjon haladni mellette. A többi közlekedőt viszont kötelezi a KRESZ a megfelelő oldaltávolság tartására, ezért csak akkor előzhetik a kerékpárost sávon belül, ha meg tudják tartani az 1 méter oldaltávolságot. Ha ez nem megoldható, és a másik sávban zajló forgalom miatt oda átlógva sem lehet végrehajtani az elhaladást, akkor tetszik vagy sem, le kell lassítani és megvárni a megfelelő lehetőséget az elhaladásra.

2012. aug. 7. 22:56
 4/14 anonim ***** válasza:
94%

Kedves első kettő. Ti hol éltek?

[link] EZ! A helyes előzés.

2012. aug. 7. 23:15
 5/14 anonim ***** válasza:
Na ezért van az sok baleset ,mert ennyien tudják a kreszt.
2012. aug. 8. 08:08
 6/14 anonim ***** válasza:
Egysávos úton lehet tudomásom szerint. Sőt, ha van szembeforgalom akkor muszáj is. Ha két sáv van akkor evidens hogy a másik sávba áthúzódva kell előzni.
2012. aug. 8. 09:57
 7/14 anonim ***** válasza:
89%
Én szándékosan szoktam kihúzódni annyira az útra, hogy sávon belül ne előzhessenek meg, mert már többször megtörtént, hogy úgy látták épp elférnek, de az lett a vége, hogy teljesen le kellett menjek az útról ahhoz hogy elkerüljem az ütközést.
2012. aug. 8. 16:39
 8/14 anonim ***** válasza:

Ha szabályosan közlekedsz és dudál, küldd el az anyjába, én is ezt teszem.

Rakj fel tükröt, akkor mindent folyamatosan tudni fogsz a mögötted haladókról.

Nagyon hasznos olvasnivaló:

[link]

2012. aug. 8. 17:03
 9/14 A kérdező kommentje:

Ha szemben jön egy autó és a mögöttem elvő autó éppen előz és 3an vagyunk az úton egymás mellett, az megeneghető? Mert gyakran megesik.

Illetve az első kettőnek, való igaz hogy jobb ha a kerékpáros az út szélén megy, de gyakran annyira rossz a széle hogy a 23mmes gumi 10baron szétráz és semmi kedve az embernek ha mellette egy méterrel meg jó.

Persze próbálok a szélen menni, de megesik hogy kicsit beljebb haladok és egyből ledudálnak azt 20cm-rel kerülnek ki.

2012. aug. 8. 18:46
 10/14 anonim ***** válasza:
Egymás mellett tilos haladni. Egyébként a tükör tényleg jó,ad egyfajta biztonságérzetet.Én is sokszor vettem már hasznát.
2012. aug. 8. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!