Biciklivel nekimentem egy útpadkának, és most a teleszkópvilla a tövétől pár fokkal hátrébb áll. Hogy tudom itthon megjavítani milyen szerszámok kellenek hozzá?
Ez több mindentől függ!
Hány éves vagy?
Ezt csak azért kérdeztem mert némi műszaki érzék és fizikai erő kell a helyre igazításhoz.
Sajnos attól is függ a javítás megvalósítása melyen anyagból van a kerékpárod. Lehet hogy nem bírja a "kiképzést és eltörik vagy megrogyik az anyaga.
De nézzük mint lehet valamit tenni a javítás érdekében.
Kell egy jól rögzített satu.Lehetőleg nagyobb mint 100-as.
Kell egy olyan vas cső ami kétszer olyan hosszú mint a villád szára hogy legyen húzó erőd az igazításhoz. És kell egy ugyanolyan villa-szögű kerékpár mint amilyen neked van hogy hozzá tudd mérni. Nagyon fontos hogy a kiszerelt villát a tövénél fogd be a satuba, a villa szárak felfelé álljanak és ráhelyezve a csövet a görbület ellenében óvatosan húzzad a csövet magad felé. Kicsi húzásokkal, ne hogy túl húzd, vagy meg rogyjon az anyag.
Ezt a másik szárral is így.Ha lehet sűrűn ellenőrizd a jó villához az igazítás mértékét. Lényeg hogy a két villa-szár párhuzamos legyen ha kész vagy vele.
Minden képen nézd meg vagy ellenőriztesd le felnőttel mielőtt össze rakod mert a sérülése nagy balesetet okozhat ha nem viselte jól a hajlítgatást, inkább vegyél egy másik első villát.
Én otthon semmiképpen nem hajlítgatnám az anyag fáradása miatt..
Néhány szervízben ki tudják neked húzatni.
köszi köszi köszi
23 vagyok
még az a baj ha erősebben behúzom az elsőt előre bukok mert a kerék annyira alám került
Azt már biztosan cserélni kell, ne is próbálkozz vele.
Milyen villa van rajta? Teleszkópos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!