Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Nem veszélyes bringázás...

Nem veszélyes bringázás közben zenét hallgatni?

Figyelt kérdés

Apukám mindig úgy megy el itthonról bringázni hogy zenét hallgat, meg másokat is látok így.

Én nem merném, mert nem egyszer segített már a hallásom abban, hogy észrevegyek egy kocsit, ami épp takarásban volt, viszont elég nagy sebességgel jött. Valamint engem zavarna az odafigyelésben.

Rosszul gondolom hogy veszélyes zenét hallgatni ilyenkor? Pláne rock zenét.

2012. aug. 1. 17:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
De. Vidéken, kihalt utakon még rendben lenne, de városban életveszélyes.
2012. aug. 1. 17:46
 2/14 anonim ***** válasza:

Én ha egyedül bicajozom, mindig zenére teszem, pedig pesti vagyok és a belvárosban is szoktam lézengeni vele. Meg van a maga "kultúrája" ennek is. Felpörget. A figyelmed nem lankad. Folyamatosan fókuszálsz mindenre. A látásod felerősödik, hiszen a hallásodra nem hagyatkozhatsz a közlekedésben. Gyakorta mennek az ellen sáv szélén ilyenkor az emberek, hogy ne legyen az, hogy egy kamiont nem vesz észre és megüsse a bokáját.

Amúgy az én édesanyám is mindig nyaggat ezért. Pedig már nem is lakunk együtt. És képes hívogatni is emiatt, illetve virrasztani éjnek évadján.. Szóval normális az aggodalmad. De eddig se nekem sem az ismerőseimnek nem történt semmi baja amiatt, hogy zenével tekertünk és nem csak azért, mert szerencsénk volt.. A biciklisekre amúgy sokkal jobban figyelnek, mint a motorosokra. Lassabb járgány és kellő kép kivilágítva időben fel lehet készülni arra, hogy netán elvágódik valami miatt.. De valljuk be ez sem gyakori.:D

2012. aug. 1. 17:49
 3/14 anonim ***** válasza:
Nem gondolod rosszul: valóban elég veszélyes tud lenni, ezzel együtt én is mindig zenét hallgatok. Sokkal jobban kell figyelni, meg kerülni kell a veszélyes helyzeteket - mert ugye nem csak Téged üthetnek el, Te is üthetsz el gyalogost/kutyát/gyereket. (Ésszel bringázva azért nagyrészt elkerülhető.)
2012. aug. 1. 17:49
 4/14 anonim válasza:
Valóban veszélyes, nem csak mert nem hallja a külső hangokat, hanem mert el is vonhatja a figyelmét bármiről.
2012. aug. 1. 17:53
 5/14 anonim válasza:

Veszélyesnek tartom, de nem akarok lemondani a zenehallgatásról tekerés közben sem.

Épp ezért úgy csinálom, hogy csak a jobb fülembe teszem be, így a ballal hallok mindent, ha jön mögöttem egy kocsi, vagy akármi történik. Próbáltam halkan is hallgatni mindkettővel, de úgy sem az igazi, mert a fülhallgató azért lefog valamennyit a zajokból..szóval az én módszeremet ajánlom.

2012. aug. 1. 17:59
 6/14 anonim ***** válasza:
Én is csak egy füllel hallgatom a zenét.
2012. aug. 1. 18:04
 7/14 anonim válasza:
Én minden bringázás közben hallgatok zenét. Néha félek, hogy nem tudok eléggé figyelni, és baleset lesz a vége, de minden utcasarkon jól körülnézek, emellett nem kacskaringózok össze-vissza az út közepén:D Ha a zene nem vonja el egyáltalán a figyelmed a többi dologról, szerintem nyugodtan hallgass!
2012. aug. 1. 18:07
 8/14 anonim ***** válasza:
Ebben a világban minden veszélyes. Személyesen én el nem megyek bringázni zene nélkül. Nagyon jól felpörget ha olyan számok jönnek. Meg néha illik is a körülményekhez: jött egy istentelenül meredek utca erre a számban "Welcome to hell" na gondoltam kösz b*meg... Visszatérve a kérdéshez veszélyes, de csak ha nagyon beleéled magad a zenébe. Ha tudsz mellette koncentrálni akkor nagyon jó. :)
2012. aug. 1. 20:30
 9/14 anonim ***** válasza:
Jaja, minden veszélyes, de sztem sokkal kevesebb kedvem lenne bringázni, ha nem hallgathatnék közben zenét. Kerültem már veszélyes helyzetbe, meg estem is párszor, és mindig tanultam belőle, de sosem volt az a végkövetkeztetés, hogy ha használom a fülemet, nem kerülök ilyen helyzetbe. Van tükröm, van szemem, ennek elégnek kell lennie, különben a siketeknek sem engednék a bringázást. Egyébként sem túl hangos a zene, ezért a dudaszót, szirénát meghallom.
2012. aug. 2. 06:49
 10/14 Alex Fly ***** válasza:

Nem.

Persze nem arra gondolok, ha valaki fullon üvölteti közvetlenül az agyába és magáról megfeledkezve keróval együtt járja a pogót -az tényleg sokszor Darwin-díjas cselekedet.

De pl. hosszú unalmas utakon egy kellemes háttérzene segít az unalom és az abból eredő elbambulás ellen.

És ha a forgalmi helyzet indokolja, bármikor ki lehet kapcsolni...

SZVSZ sokkal veszélyesebb az, amikor egy autóból üvölt olyan erővel, hogy 3 utcával arrébb is hallani...

2012. aug. 2. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!