Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért sír sok ember, ha nem...

Miért sír sok ember, ha nem ér le a lába bringázáskor? Mindig ezt mondja valaki, aki kipróbálja az enyémet, hogy fél, de nekem hiába mtb-om van, magasan van a nyergem. De az akkor jó, nem?

Figyelt kérdés

2012. júl. 25. 17:04
 1/7 anonim ***** válasza:
15%
Mindenhol azt tanácsolják, hogy úgy kell vázméretet választani (és a nyerget beállítani), hogy leérjen az ember mindkét talpa! Ha magasan van a nyerged, akkor magasan van a súlypontod is, könnyebben elveszítheted az egyensúlyodat!
2012. júl. 25. 17:10
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát de egy fully mtb-nél ezt nem lehet megoldani, mert ha megyek valami sziklás terepen, akkor meg lekoppan a váz meg leér a pedál! Meg outinál sem ér le a lábad az biztos, ki kell ahhoz állni a nyeregből.
2012. júl. 25. 17:15
 3/7 anonim ***** válasza:
94%

Úgy beállítani, hogy a nyeregről leérjen mindkét talpad? Ez komplett hülyeség. Esetleg kocabiciklisnek, aki retteg, hogy felborul.

Aki rendesen tud menni, annak úgy kell beállítani, hogy kb. a sarkát a pedálra helyezve körbe tudja tekerni a pedált. Így normál tekeréssel (láb elülső részével) nem kell túl mereven tartani a lábat, és akár bokából is rá lehet segíteni. A lábnak ilyenkor egyáltalán nem kell leérnie a földre, ha a nyeregben ülsz.

2012. júl. 25. 17:34
 4/7 anonim ***** válasza:
52%
Ha már teli talppal leér a lábad az már régen rossz.
2012. júl. 25. 19:40
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Más igények, más elvárások. A gyereknek és a kezdő bringásnak valóban nem árt, ha leér a lába és alacsonyan van a súlypontja, mert náluk még valós veszély a felborulás. A tapasztalt bringás viszont tudja, hogy minél jobban hajlik a térde, annál kevésbé hatékony a tekerés, annál hamarabb elfárad a láb, plusz a térdízületnek sem tesz jót, ha így terheli folyamatosan, ezért az alacsony nyeregpozíció hosszú távon nem játszik. Ha meg meg akar állni, akkor kiszáll a nyeregből, vagy trackstandel, vagy az útpadkára teszi a lábát stb., szal megoldja máshogy.
2012. júl. 25. 19:47
 6/7 anonim ***** válasza:
52%
letenni??? minek letenni a lábat? ha biciklin ülsz akkor biciklizni kell...:) amúgy igen nyújtott láb stb stb, de a kocabringásoknak meg a tini divatmajmoknak jobb ha úgy ülhet a bicón mintha fotel lenne, tudom én is ilyen voltam, nyögöm is a következményeit a térdemben:)
2012. júl. 26. 20:12
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem - ha a talpam nem is, de a lábujjhegyem - leér. Régi vázra épített biciklim van, azok eleve alacsonyabbak (laposabb a nyeregvázcső szöge) és a 622-es kerék miatt is alacsonyabb lett picit. A pedál is könnyen leér, kanyarban figyelni kell, meg már egyszer pl. fekvőrendőrbe is beakadt.
2012. júl. 27. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!