Régi Csepel hajtókar leszedéséhez kell valami spéci szerszám?
Figyelt kérdés
KB 20 éves csepel, hajtókar rá van húzva a tengelyre és a tengelyre merőlegesen megy át egy csavar. Az anyát letekertem, a csavart nem tudtam megmozdítani, így a kar maradt a helyén. Hogy tudnám leszedni?2012. júl. 21. 12:04
1/7 kovpet válasza:
Tekerd vissza az anyát kicsit, hogy védje a csavart és üss rá kalapáccsal. Igyekezz óvatosan, de lehet, hogy szét kell verni. Előtte megnézheted, hogy lehet-e kapni ilyet, mert ha lehet és nem drága, akkor nem kell sokat kopogtatni, csak BUMM :) Azért ésszel. Esetleg olajjal rásegíthetsz, de nem biztos, hogy sokat ér, ha nagyon össze van gyógyulva.
2/7 anonim válasza:
Ezek úgynevezett ékes rögzítésűek. Wd40 kell neki, és megadja magát.
3/7 anonim válasza:
vagy egy nagy méretű krova fej és egy satu kell hozzá, a krovát a hajtókarral befogod és ahogy tekered a satut az szépen kinyomja
4/7 anonim válasza:
jobb biciklis boltokban árulnak még ilyen hajtókart, és éket is, szerintem nyugodtan használj kalapácsot...
5/7 Alex Fly válasza:
Tapasztalatom szerint éketminden bringásboltban lehet kapni, illetve a hipermarkecek "kerékpáros" részéán is általában kapható. Szóval nyugodtan verje...
Szintén tapasztalat, hogy nem igazán lehet egy normálisan bevert éket úgy eltávolítani, hogy az használható maradjon. És egy 50 forintos kis tosszal nem érdemes szórakozni: érdemes minden esetben újat betenni.
6/7 Enajjer válasza:
Tényleg és a beütésnél mi van, ha nem megy be teljesen? Köszörülni kell? Nem akarom szétverni a hajtókart :(, de az ék csak annyira látszik ki, hogy csak az alátét férne rá...
7/7 A kérdező kommentje:
A kalapács módszer használt az egyik oldalon, a másikon elhajlott, eltört, megfúrtam, beletört, úgy hagytam. Ami ennyire nem akar kijönni az fogni fogja még 20 évig... Két év tekerés után kiesett magától :D Most kell egyet keresni neten és olyan lesz mint új korában = )
2014. júl. 31. 14:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!