Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Spd cipő sokat dob a teljesítm...

Spd cipő sokat dob a teljesítményen?

Figyelt kérdés
Ill. miben nyilvánul meg a jótékony hatása, mennyivel másabb mint egy hagyományom cipő? Válaszokat előre is köszi!
2012. júl. 9. 07:42
 1/8 anonim ***** válasza:
Dob a teljesítményen mivel nem csak taposáskor tudod hajtani a biciklit hanem a láb húzásával is, így dinamikusabb a haladás. Én még nem próbáltam csak hagyományos klipszet használok, de az annyiban más hogy kevésbé fogja a lábat(az spd nagyon mereven tartja)
2012. júl. 9. 08:01
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Hagyományossal is tudod húzni a pedált, nem csúszik ki a lábad, vagy annyira megszorítod?
2012. júl. 9. 08:17
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem úgy mint egy spd-t de lehet húzni ezt is rendesen :D Nem csúszik ki a lábam mert pont jól van beállítva a szíj, de nem is szorítom rá mert akkor vész esetén nem tudnám kikapni
2012. júl. 9. 09:20
 4/8 Valor válasza:

Én egy éve használok SPD-t, és azt vettem észre, hogy idővel, ha a húzás miatt megerősödnek az érintett lábizmok, akkor jobb teljesítmény az eredmény.

Előnye, hogy stabilan tartja a lábat, "odaszögezi" a kerékpárost a kerékpárhoz, ilyet sima cipővel nem lehet elérni.

Ami az előnye, az a hátránya is: sok borulás szokott lenni az első időkben, mivel az SPD-ből való kilépést meg kell tanulni.

2012. júl. 9. 18:27
 5/8 A kérdező kommentje:
Azt hiszem akkor eleinte csak a városban teszek köröket h szokjam a cipőt. Köszönöm a válaszokat!
2012. júl. 9. 20:59
 6/8 anonim ***** válasza:

Lehet róla olvasni rengeteg véleményt. Nálam Magwas jóslata jött be. Ő kb. azt írta, hogy kétszer kell vele esni, egyszer azért, mert nem csatoltad ki, mikor kellett volna, egyszer pedig azért, mert kicsatoltad, mikor nem kellett volna. Valaki más azt írta, hogy álló helyben, kapaszkodva gyakorolta a kilépést, így nem is esett el - egészen addig, amíg haza nem ment. Akkorra ugyanis megfeledkezett róla, hogy patentpedállal van, és úgy dőlt el, mint a krumpliszsák.

Szerintem a fő előnye nem az, hogy húzni is tudod a pedált (én ezt ki sem használom egyébként), hanem az, hogy nem rázódsz le a bicikliről a kátyúkon. A kilépés az első kétszáz alkalom után már egyáltalán nem probléma, én vészhelyzetben 0.1 s alatt ki tudok lépni a pedálból.

2012. júl. 9. 21:39
 7/8 anonim ***** válasza:

Én két éve használok spd-t , de ez miatt még nem estem . Mindig kiold , ha vészhelyzet van . Lazára kell állítani a kioldó mechanizmust , és akkor nem lesz gond a kioldás .

Nekem teljesítmény pluszt nem adott , de sokat segít azzal , hogy nem kell koncentrálnom , hogy hova pozicionáljam a lábam a pedálon .

2012. júl. 18. 17:45
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat. Vettem cipőt, tekertem vele egy laza 30as próba kört. Kezdésnek mikor akartam indulni, nem tudtam becsatolni a pedált, teljesen amatőrnek cikinek éreztem, h nem megy, aztán végül is ráéreztem, párszor ki be csatoltam és neki indultam.

Az úton kétszer kellett vész fékeznem és leugranom a bringáról, egyszer sem volt gondom a kiszállássál valahogy jött magától a dolog.

Aztán haza érve elgurultam még a közeli skate parkba. Mivel még úgysem voltam ott, gondoltam kipróbálom, de csak finoman. Nos itt estem. Fel akartam tekerni vmi meredek magas rámpán, a kerék elkotort én meg eldőltem és kb 2métert csúsztam, de a pedál itt is oldott.

2012. júl. 19. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!