Ti mindig viseltek bukósisakot kerékpározás közben?
"Mostanában reklámozzák a bukósisak viselését motorosoknak a TV-ben."
Nem a bukósisak viselését reklámozzák - mert ugye az kötelező motorbiciklin meg robogón is -, hanem a motoros ruházatot. Az nem kötelező, és sokan nem is hordják, csak rövidgatyában meg pólóban motoroznak...
Ami a biciklis sisakot illeti, én sosem hordom, pedig van. Valahogy úgy érzem, fejre esni szinte "lehetetlen", pedig biztosan lehet, főleg ha elütnek, vagy eléd nyitják egy autó ajtaját. Hál'istennek eddig ez nem fordult velem elő, és egyébként is hülyén mutatok bukósisakban... Gyerekkoromban a nyarakat tesómmal biciklin töltöttük a nagyszüleimnél. Rengeteget zakóztunk, le a töltésoldalon, a járda melletti vizesárokban, a traktorok által kijárt dűlőutakon, vagy a falu macsaköves főutcáján. Nem emlékszem hogy egyszer is fejre estünk volna...
Én a páromtól kaptam még régen egy nagyon jó GIRO Inidcator sisakot [link]
10-12ezer körül lehet kapni. Sajnos vagyok olyan hülye h nem mindig veszek fel, ami hiba mert városban tekerek és a legkisebb hiba végzetes lehet.
#22!
"Gyerekkoromban a nyarakat tesómmal biciklin töltöttük a nagyszüleimnél. Rengeteget zakóztunk, le a töltésoldalon, a járda melletti vizesárokban, a traktorok által kijárt dűlőutakon, vagy a falu macsaköves főutcáján. Nem emlékszem hogy egyszer is fejre estünk volna..."
Nos az az igazság, hogy egy "normálisabb" balesetnél a fej ritkán marad ki a szórásól. És nekem már volt rá példa, hogy koppant akkorát a sisak, hogy a fejem szét is nyílt volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!