Ti mindig viseltek bukósisakot kerékpározás közben?
Figyelt kérdés
2012. júl. 7. 16:50
11/29 anonim válasza:
Pedig akkor hiába veszed fel, akkor fel se vedd...
12/29 anonim válasza:
Én csak vidékre menet (több lejtőn is 50 környékén megyek úgyhogy jól jöhet) meg hegyen illetve erdőben. Amúgy városban nem, meg most hogy 40 fok van egyáltalán nem. Még a sapka is sok ilyenkor.
13/29 anonim válasza:
Nekem egy Merida van, 9000 körül vettem, könnyű, alig veszed észre, hogy rajtad van. Melegben sem zavar, jól szellőzik. Csak akkor veszem fel, ha vadulni megyek erdőbe, vagy hegyre, lépcsőn lefelé, mert ha elvágódok, azért sokat számít.
14/29 anonim válasza:
Városban nem, csak országúton, indoklás:
Országúton általában adom neki a tempót rendesen, és két éve egy erdő mellett fejérmegyében, az történt, amire biztos nem számít senki egy erő mellett a semmi közepén... kiugrott elém egy 2 éves forma kisgyerek... az utolsó pillanatban sikerült félrevetődnöm, úgy hogy magammal rántsam a biciklit is, 13 óra múlva tértem magamhoz a székesfehérvári kórházban... azóta csak bukóban nyomom a sprinteket...
15/29 anonim válasza:
Fú, nekem soha nem volt bukósisakom. Amikor olyan 10-12 évesen megvettük a felnőtt bicajokat itthon, vettünk egy bukósisakot, hát egyetlen egyszer sem vette fel egyikünk sem, azóta is csak porosodik. Szóval soha nem bicajoztam még bukósisakban, pedig elég gyakran bicajozok, munkába is azzal megyek egy nagyvárosban. Eddig még nem volt belőle bajom....
16/29 anonim válasza:
Nincs is olyanom. Még láthatósági mellényem sem, de azt már be kéne szereznem. Minden más van ami kell, hogy ne büntessenek. Bukni még nem buktam bringával, megúsztam. Remélem nem is lesz sose komolyabb baleset, bár találkoztam már pár hülye autóssal akiktől a bukósisak sem védett volna meg.
17/29 anonim válasza:
Én hordok bukósisakot lényegében mindig. Baromi hasznos lehet. Pl nem szakad szét a fejed, ha balesete szenvedsz. Pl mivel vastag és szigetelő hatású, télen sapkapótló, nyáron napszúrás védő. Jó szellőzik szinte minden normális sisak. Csak becsatolva és rendesen beállítva használható rendeltetésszerűen. Ugyan nem kötelező, de egy esetben mégis. Lakott területen kívül 50km/h feletti sebességnél. Mindazonáltal ha valaki röhejesnek tartja, hát tegye. Szuverén joga. Én csak annyit kívánok, hogy soha ne tudja meg, milyen az, amikor utólag inkább mégis felvenné... Én Pesten kb 30-cal haladtam, mikor rám nyitották egy autó ajtaját. Olyat repültem, az ajtó kibicsaklott, én meg 5-6 méterre elszálltam. Bukósisakom három helyen szétrepedt, de megúsztam könyökzúzódással. A koponyám is szétrepedhetett volna 3 helyen... Vettem 8500 Ft-ért egy másik sisakot.. Nagyon megéri. És egy apropó is van: Mostanában reklámozzák a bukósisak viselését motorosoknak a TV-ben. És a szlogen is találó... :" Inkább nevessenek rajtad, mint sírjanak a temetéseden" Ennél szerintem jobban nem is lehet kifejezni a szükségességét...
18/29 anonim válasza:
évekig bringáztam Bp-en, soha éltemben nem volt sisak a fejemen. nem követendő példa. sokszor estem el.de fejre esni azért nem egyszerű dolog :-)
19/29 anonim válasza:
Lehet, hogy nem egyszerű, de ha olyan szerencsétlenül történik a dolog, hogy nem tudsz a kezeiddel tompítani, akkor bánni fogod, hogy nem húztál sisakot. Nem kerül semmibe a fejedhez képest.
20/29 claidheamohmor válasza:
... érdekes adalék, hogy ha sisakban tekerek, sokkal agresszívabbak velem a közlekedőtársak (autós, gyalogos egyaránt), míg sisak nélkül nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!