Első kerékpárülést akarok szerelni a bicajomra, ahol viszem a kicsit. Gepida alboin 100 van nekem de itt se vázra, se a kormánycsőre nem tudom szerelni. Másnak van ilyen gondja? Milyet vegyek?
...igazából úgy ugatok bele, hogy sosem volt a biciklimen gyermekülés. A téma viszont érdekel, és találtam neked egy linket, videóval: [link]
(Egyébként a városban sokakat látok olyan első gyermeküléssel is szaladgálni, amelyeknél egy hosszanti merevítő meg a fejcsőtől a nyeregvázcsőig. Szerintem neked ez a két lehetőséged van)
* meg = megy
...mégpedig női vázasokon. Egyébként biztos vagyok benne, hogy egy kerékpár-szaküzletben fel vannak készülve erre a problémára :)
A baj az hogy az első csövön sincs annyi hely, hogy a konzol felférjen, mert oda kell 8-10 cm hossznyi hely.
A vázra tehető is van, de itt a két váz, olyan közel van, hogy nem lehet rátenni. A hátsó ülést könnyebb felfogatni, mert az ülés alatt mindig van annyi hely.
Persze lehet hogy újonnan lehet venni, még nem kérdeztem, de itt a használtan már 3000-ért lehet venni, az új ár meg 10 fölött kezdődik. Annyit nem tudunk kiadni.
A női vázra hátulra szerelt gyerekülés - benne a gyerekkel nagyon hátraviszi a súlypontot, ami nemcsak az irányítást fogja rontani, hanem megálláskor nehezebb megtartani a dőlő biciklit, mert a comboddal nem tudod megtámasztani a felső vázcsövet (ellentétben a férfivázzal)
Érdemes egy hosszanti merevítőt beépítened a felső vázcső homlokcsőtől induló végétől a nyeregvázcső felső végéig. Szerintem. Család barkácsolósabb hajlamú férfitagjai összeüthetik pár óra alatt egy cső, két bilincs, meg pár csavar felhasználásával (ilyesmi stílusban, mint ez).
Vagy van ez, de ez is több mint 6000 Forint: [link]
Amúgy meg próbálj a vaterán nézni egyet kompletten, de kötve hiszem, hogy megúszod 3000-ből (nem nagyon láttam ilyen árban, ami meg ennyibe került, abba nem ültetném a gyerekemet).
Egyébként még mindig ajánlom, hogy nézz körül kerékpárszaküzletekben, vásárolni nem kell, de ötleteket adhat. Aztán ha már látod, hogy mit szeretnél, akkor vegyél egyet a bolhapiacon.
Addig olvass: itt egy jó cikk, szélesíti a látókört (bár a legtöbb megoldás nem magyar pénztárcának való): [link]
Köszönöm az infókat!
Ha hátra tehetném az ülést oda tenném, de 2 gyereket kell vinni, kicsi a korkülönbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!