Miért kattog a hátsó kerék (körül)?
A szitu:
Külső-belső gumi csere volt múlt héten. Azóta kattog a hátsó kerékagy, váltó (nem lehet meghatározni). Csak akkor kattog, ha előre tekerem. Nem kattog ha hátra fele tekerem, vagy csak gurulok. A kattogás szabálytalan. Agyba a golyókat megnéztem, épek, zsír van rajtuk bőven. Váltó fogaskereket szétszedtem, kipucoltam, bezsíroztam.
Esetleg még a racsni....de azon mi kattoghat?
Nemtudom mi lehet....
Ötlet?
Kimaradt, h gumicsere után kapott egy alapos mosást.
De akk is tiszta zsír az agy.
Nem teljesen így van. Egyrészt nem az a baj, hogy feszül a lánc, mert a lánc jóval hosszabb mint a bringa tengelytávja, azért kell a váltóba a láncfeszítő. A nagyobb baj az, ha keresztbe áll a lánc. Tehát teszemazt a legnagyobb lánctányéron van elöl és a legnagyobb fogaskeréken hátul - na az ilyet kerülni kell. Általában 18-21 sebességes rendszereknél van 3-4 sebesség ami a valóságban nem használható (legalábbis adott kombinációban nem).
Ettől függetlenül a kattogás bármi lehet, hallani kellene hogyan kattog, mert látatlanban erről nehéz nyilatkozni. Szerintem vidd el egy másik szakihoz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!