Egy 145 kg súlyú embernek, elegendő-e eleinte napi 5-10 km kerékpározás, ahhoz, hogy égessen kalóriákat vagy attól lényegesen többet kellene tekernie?
Milyen intenzitással?
Meg ha mellette nem táplálkozol rendesen, akkor tekerhetsz bármennyit, nem fogsz fogyni.
Napi 5-6 kisebb étkezés, sok fehérje, sok zöldség, kevés cukor, kevés finomliszt.
Heti 2-3 súlyzós edzéssel többre mész, mint a tekeréssel.
A tekerés napi szinten végzem, igaz nemrég kezdtem. Az 5-10 km pedig folyamatos tekerés leállás nélkül. Emellett az étkezésekre is ügyelek, sok zöldség, ha lehet párolva, a lisztes ételek minimálisra vannak csökkentve, kenyér-félék is úgyszintén minimális... A kerékpározás mellé naponta még sok séta ami társul.
Az állóképességem pedig nem épp egy Rocky Balboa-é :)
Mindenesetre köszönöm az eddigi válaszokat. Ha tehetem, akkor a súlyzózást is beiktatom :)
Én kb1 éve 155kg al kezdtem fixizni(szabadonfutó nélküli bicikli) és fél éve "komolyan". először csak 2-3 km ereket, de azokat egy intenzív 25km/h tempóban... ha túlhajtottam magamat akkor elsötétült a látásom és még a szemeimben is éreztem a szívverésemet, uh semmiképpen nem ajánlom, hogy túlerőltesd magadat. Ilyen súllyal én azt mondom, hogy ezzel a kérdéssel mindenképpen keress fel inkább egy sportorvost, mint az internetezőket. Ha találsz egy jó arc sportorvost az belőheti helyetted, hogy mire vagy képes, mert a hirtelen szívleállás nem lehet túl jó móka...
súlyzózás helyett ajánlom a fekvőtámasz, felülés, törzsemelés, guggolás, lábemelés meg ilyen dolgokat, mert ha még életedben vagy csak keveset súlyzóztál akkor tapasztalatból mondom, utálni fogod mert fájni fog a csuklód és a könyököd. nekem sokat segített a fegyencedzés című könyv az otthoni tornázásban.
+ egy pulzusszámlálós és kalóriaszámlálós karóra, hogy tudjam mikor kell leállni és hogy mennyi kalóriát mozogtam le aznap, tehát mennyit ehetek:P
most 110 kg vagyok. és hetente x>300km bicikli, télen nyáron munkába járás biciklin, hétvégente pedig előre kinézett túrista útvonalak stb... idén nyáron már volt egy balatonkarikám 1 hétvége alatt...
Szia.
Ha csak 5-10kilómétert akarsz tekerni akkor azt csináld teljes erődből.
A kerékpározás érdekes, majdnem véged úgyérzed, aztán lassítassz picit és újra mész.
Órákig ellehet húzni a totál kifáradást még úgy is ha már az első kilóméter nehéz. És végig nehéz ez benne a legszebb, nemszokod meg és nem állsz meg.
A sebesség továbbá azért is számít mert a kényelmes 10-15ös tmepó kb smemi, alig emel a pulzusszámon.
Azért kár felülni 5-10kilóméterre.
De maga a kerékpározás jó választás, elérhető és a futás után a legintenzívebb mozgás. Nagy izmok nagy energiabefektetést igényelnek.
De szerintem egy 40-50perc naponta jobblenne ha beleférne, akkorra jár be rendesen a lábad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!