Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Egy 145 kg súlyú embernek,...

Egy 145 kg súlyú embernek, elegendő-e eleinte napi 5-10 km kerékpározás, ahhoz, hogy égessen kalóriákat vagy attól lényegesen többet kellene tekernie?

Figyelt kérdés

2012. jún. 8. 16:30
 1/7 anonim ***** válasza:

Milyen intenzitással?

Meg ha mellette nem táplálkozol rendesen, akkor tekerhetsz bármennyit, nem fogsz fogyni.

Napi 5-6 kisebb étkezés, sok fehérje, sok zöldség, kevés cukor, kevés finomliszt.

Heti 2-3 súlyzós edzéssel többre mész, mint a tekeréssel.

2012. jún. 8. 17:23
 2/7 anonim ***** válasza:
Attól is függ, hogy mennyire edzett az illető, mert ha jó az állóképessége akkor irtó kevés. De gondolom 145 kilogrammal rendelkező ember, jó állóképességgel nem írt volna.
2012. jún. 8. 19:18
 3/7 A kérdező kommentje:

A tekerés napi szinten végzem, igaz nemrég kezdtem. Az 5-10 km pedig folyamatos tekerés leállás nélkül. Emellett az étkezésekre is ügyelek, sok zöldség, ha lehet párolva, a lisztes ételek minimálisra vannak csökkentve, kenyér-félék is úgyszintén minimális... A kerékpározás mellé naponta még sok séta ami társul.

Az állóképességem pedig nem épp egy Rocky Balboa-é :)

Mindenesetre köszönöm az eddigi válaszokat. Ha tehetem, akkor a súlyzózást is beiktatom :)

2012. jún. 8. 20:38
 4/7 anonim ***** válasza:
helyes, ha minden igy van ahogy irod, nagyon jó úton haladsz :D kitartás!!!!! ez fontos. illetve hogy mindig folyamatosan hetenként tegyél egy lapáttal az edzésekre! igy javul minden :) sok sikert 2. voltam
2012. jún. 8. 20:50
 5/7 anonim ***** válasza:

Én kb1 éve 155kg al kezdtem fixizni(szabadonfutó nélküli bicikli) és fél éve "komolyan". először csak 2-3 km ereket, de azokat egy intenzív 25km/h tempóban... ha túlhajtottam magamat akkor elsötétült a látásom és még a szemeimben is éreztem a szívverésemet, uh semmiképpen nem ajánlom, hogy túlerőltesd magadat. Ilyen súllyal én azt mondom, hogy ezzel a kérdéssel mindenképpen keress fel inkább egy sportorvost, mint az internetezőket. Ha találsz egy jó arc sportorvost az belőheti helyetted, hogy mire vagy képes, mert a hirtelen szívleállás nem lehet túl jó móka...

súlyzózás helyett ajánlom a fekvőtámasz, felülés, törzsemelés, guggolás, lábemelés meg ilyen dolgokat, mert ha még életedben vagy csak keveset súlyzóztál akkor tapasztalatból mondom, utálni fogod mert fájni fog a csuklód és a könyököd. nekem sokat segített a fegyencedzés című könyv az otthoni tornázásban.

+ egy pulzusszámlálós és kalóriaszámlálós karóra, hogy tudjam mikor kell leállni és hogy mennyi kalóriát mozogtam le aznap, tehát mennyit ehetek:P

most 110 kg vagyok. és hetente x>300km bicikli, télen nyáron munkába járás biciklin, hétvégente pedig előre kinézett túrista útvonalak stb... idén nyáron már volt egy balatonkarikám 1 hétvége alatt...

2012. jún. 8. 21:17
 6/7 Linkoln ***** válasza:

Szia.

Ha csak 5-10kilómétert akarsz tekerni akkor azt csináld teljes erődből.

A kerékpározás érdekes, majdnem véged úgyérzed, aztán lassítassz picit és újra mész.

Órákig ellehet húzni a totál kifáradást még úgy is ha már az első kilóméter nehéz. És végig nehéz ez benne a legszebb, nemszokod meg és nem állsz meg.

A sebesség továbbá azért is számít mert a kényelmes 10-15ös tmepó kb smemi, alig emel a pulzusszámon.

Azért kár felülni 5-10kilóméterre.

De maga a kerékpározás jó választás, elérhető és a futás után a legintenzívebb mozgás. Nagy izmok nagy energiabefektetést igényelnek.

De szerintem egy 40-50perc naponta jobblenne ha beleférne, akkorra jár be rendesen a lábad.

2012. jún. 9. 16:57
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2012. jún. 10. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!