Milyen kerékpár computert használtok?
Szeretnék venni egy sebességmérőt a kerékpáromhoz (4-5 ezerért csak vezetékest), de nem tudom milyen márkát érdemes venni. Melyek a legjobbak a legpontosabbak? Nézegetem a neten, nekem tetszik a VDO 8-as mert elem cserénél megőrzi az adatokat viszont olvastam, hogy sok vele a probléma. Cateyét is vennék (velo5-ös) viszont lehet, hogy butaság de attól félek, hogy a japánban nemrég történt atomerőmű katasztrófa miatt "sugároznak".
Melyiket érdemes megvenni olyan alap kategóriában?
Én az Aldiban vettem egy sport órát, amihez van vezeték nélküli jeleadó, pulzusmérő és futáshoz, gyalogláshoz is használható, kalóriaszámlálóval stb.. Most is láttam tízezerért, de én tavaly ilyenkor vettem hatezerért, akciósan. Crane a márkaneve, máshol tudtommal nem kapható. Eddig semmi problémám nem volt vele, csak a pulzusmérő jeladónak gyorsan merül az eleme.
A biciklis részét már nem használom, mert van egy túrázós GPS-em, az az útvonalat is rögzíti.
A pontosság minden óránál attól függ milyen pontosan méred le a kereket, maga az óra csak fordulatot mér, és ezt szorozza fel.
"Melyek a legjobbak a legpontosabbak?"
A sebességmérő úgy működik, hogy számoja, hányszor fordul körbe a kerék, és ezt beszorozza a kerék kerületével. A pontosság főleg attól függ, hogy milyen pontosan méred le a kerék kerületét és ez utána mennyit változik. Ugyanis ha változik a keréknyomás, akkor változik a kerék kerülete is. Ez önmagában néhány százalék hibát jelent, a márkától teljesen független.
"lehet, hogy butaság de attól félek, hogy a japánban nemrég történt atomerőmű katasztrófa miatt "sugároznak"."
Hát ez tényleg elég nagy butaság. Semmi ilyesmitől nem kell tartanod.
"Cateyét is vennék (velo5-ös)"
Nekem Cateye Velo 8 van, és Velo 5 is van a családban. Előnye, hogy vízálló (vizesen nem nagyon mér, de legalább nem hibásodik meg tőle), hátránya hogy gyengécske a konzolja és gyakori az érintkezési probléma: hiába rakom fel a sebességmérőt a biciklire, nem érintkeznek az érintkezők, így nem mér. Kicsit lökdösni, nyomogatni kell, és akkor általában mérni kezd. Ez a probléma mindkét típusnál fennáll, mert egyforma a rögzítésük.
Ez alapján én más márkát választanék.
Én egy Blackburn Atom 2.0-t használok, semmi gondom nincs vele.
De egyébként érdemes lenne szétnézned itt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!