Hogyan kell beállítani pontosan egy hidraulikus tárcsaféket kerékpáron?
Pár napja vettem újonnan egy bicajt , ami elöl , hátul tárcsafékkel van felszerelve. A tárcsafék tipusa :Shimano M446 kép: [link]
Mivel eddig még csak V-fékem volt , ezért mondhatni nem értek hozzá , de szeretném rendesen karbantartani és odafigyelni rá. Egy kis problémát rögtön észrevettem. Ahogy behúzom a fékkart (főleg az elsőt, de a hátsónál is ez van) akkor a fékpofa , ahogy ráfog két oldalról a tárcsára , egy kicsit eltolja az egyik irányba azt , tehát egy hangyányit elmozdul a fixem felfogatott tárcsa. Nos hosszú távon gondolom ez nem a legjobb , ezért be kellene normálisan állítani. Kérdésem lenne, hogy hogy tudom a fékpofák helyzetét normálisan beállítani , hogy a két fékpofa egyszerre érjen a tárcsák két oldalához , mert ekkor ugye gondolom csak nem mozdul el. Egyáltalán meg lehet , ezt normálisan otthon csinálni vagy irány a szerviz?
Kösz a válaszokat!
Hát, ha most vetted, akkor ne kontárkodj bele, mert a végén rád szólnak ha viszed garanciásra, hogy: "Ha nem piszkáltad volna a féket, most nem tört volna el a váz".
Ez persze nyilván túlzás, de beleköthetnek.
Amúgy otthon is meglehet csinálni, én is karbantartó vidiket keresek bicóhoz.
Amúgy nekem M445-ös fékem van :D
Végülis megcsináltam , sikerült elég jól beállítanom , egy kicsit súrlódott is , de most elég jó helyzetben van. Egyébként gondolom ahogy kopnak majd a betétek "kényelmesebben" el fog férni közte a tárcsa. Amúgy azt hittem , hogy ezen van valami finombeállítás , amivel ezeket a műveleteket 0,1mm-re pontosan meg lehet csinálni , de úgy látszik itt még nem járunk , vagy nem ebben az árkategóriában :D
Kösz a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!