Hogy szállíthatok kerékpárt vonaton belföldön?
a Máv tájékoztatását elolvastam, e nem sokkal lettem okosabb. valaki segítség? am itt van a hivatalos szabályzat:
Dióhéjban:
-szétszerelve csomag, díjmentes (összehajtható bringák előnyben)
-egyéb esetben kerékpárjegyet kell venni. Ha MK tag vagy, jár rá kedvezmény. Ha nem, nem.
-az első (másodosztályú) kocsi elején, és az utolsó ilyen kocsi végén tartandó, amennyiben nincs a vonathoz kerékpárszállító vagon csatolva.
Tapasztalatok:
-némelyik vonaton van olyan vagon, ahol fel van szerelve amolyan kerékpártartóval, amire fel lehet akasztani.
-utaztam olyan vonattal, ahol középen nyíló ajtókkal felszerelt, alacsonypadlós vagonok voltak. Megkérdeztem a kallert, hová tehetem a bringát, azt mondta, bárhová :)
Ha megvan a kerékpárjegy, és olyan helyen van a bicikli, ahol nem bukik fel benne senki, és nem zavarja a vonaton való közlekedést, akkor általában nem baszogatnak.
izé, szeDD szét :)
Bár lehet, hogy veszekedni fog veled a kalauz.
(inkább biztos, mint lehet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!