Mit jelent az, hogy átesni a holtponton?
Jah, az is holtpontnak számít amit elég könnyű megtapasztalni hogy lapátolod a szenet, és eleinte eléggé rossz, de ha egész nap lapátolsz utána tényleg jobb lesz nem szenvedsz ANNYIRA! a későbbiekben.
Futás, kerékpározás esetében nem ennyire könnyen elérhető és látványos.
Próbáld ki. Tekerj olyan gyorsan hogy égjen a lábad egy kilóméteren, és tekerj legalább 10et.
Megtudod csinálni, végig égni fog, csak nem rosszabbodik egy idő után, sőt ha kicsit lassítassz kevésbé fog égni.
És a végén nézed hogy hú de jó időt mentem.
De ne azt várd hogy magadtól fogsz tekerni :D Nem sok enyhülés várható bringázásnál, inkább a további fájdalmak erősödése áll le.
Szerintem, annak más az oka.
Én is szoktam menni 200kilóméter körüli utakra, de folyamatosan nehezedik lassan.
Gyakran megesik hogy az első 50körül megvagyok halva mert kapok egy kis szelet vagy nincs energia és enni kéne valamit, vagy csak szimplán ugyanúgy terheltem a lábam, majd utána könnyebb lesz, de nem hiszem hogy sokan éreztek már olyat hogy kész a 200kilóméter és a világ végére is eltekerne úgy érzi.
Ketfajta holtpont letezik:
- elso siman csak a fajdalomkuszob emelkedeset jelenti, amikor hozzaszoksz az adott terheleshez es egykedvuen folytaod tovabb a "munkat"
- masik egy kicsit perverzebb :) ez az a pillanat amikor nem megszokod az adott terhelest, hanem a sajat hataraidat feszegeted, folyamatosan terheled magad ... nahh ekkor jon egy valami, egy baromi jo erzes, egy befordulas, egy olyan lelki orgazmus, amiben keveredik az elegedettseg a kihivassal es meg hozzajon a sikerelmeny es egy kis orom. Olyan mint ha atkerulnel egy masik dimenzioba es csak csinalod es csak csinalod es oruylsz :)
utolsó:
ez velem is így volt amikor a suliban a 2ezer métert futottuk. az utolsó 100 métert sprintelve nyomtam. :)
Nem hiszem hogy 2000méteren átesnél többször is.
Egy maratonon már inkább.
Azért bírtál sprintelni mert vettél magadon erőt hogy sprintelj, és még nem fenyegetett kétezer méter lefutásától a végkimerülés.
6/8 tökéletes!
Ez egy lelki/fizikai orgazmus, amit - valszeg a szexuális orgazmushoz hasonlóan - bizonyos hormonok váltanak ki.
Az adott szakaszban - amikor a test és az agy (lélek?) már a halál küszöbén áll - olyan hormonok szabadulnak fel nagy mennyiségben, amelyek egyébként csak nagyon ritkán, más különleges helyzetekben (szex, halálközeli élmények, ...).
Pl. ún. endorfinok - belső termelésű morfiumok. Meg még ki tudja?
Ezek okozhatják az EUFÓRIKUS érzést. Mert EZ a lényege.
Ha ez nincs meg, akkor nincs is értelme holtponról beszélni.
Ilyenkor - én futó és úszó vagyok - megszűnik minden körülöttem, eufória, stb. Mintha a föld felett lebegnék. Nincs testem. Nincs fáradtság, nincs fájdalom, nincs légszomj. Persze: az endorfinok blokkolják a fájdalom érző receptorokat!
Én - nem szégyellem - ilyenkor üvölteni szoktam a boldogságtól, és potyognak a könnyeim. LEÍRHATALAN.
Talán az első orgazmus?
Egyelőre ennyi. Érdemes elmenni a határokig. MEGÉRI!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!