Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kezdőként szerintetek jó...

Kezdőként szerintetek jó lenne ez az outi?

Figyelt kérdés

[link]

Erre a kerékpárra gondoltam 130e-ért. Egyszer ültem eddig outin és nagyon megtetszett. Eddig csak mtb volt. Azzal megszoktam h bármilyen tereped elmentem. Az lenne a kérdésem, hogy ez az outi h bírná a jó magyar utakat ill. h kezdőnek alkalmas lenne e? 180cm vagyok és 88 kg nem túl sok lenne ez a bringának?

2012. máj. 9. 19:58
 1/9 anonim ***** válasza:

Hát ha te bírod (vagyis bírni fogod), hogy annyira előre kell hajolni... akkor okés lehet az outi.

Utak szempontjából pedig csak óvatosan! Csak aszfalton menj vele, ott is kerüld a kátyúkat, meg a csatornafedeleket amikbe beleszorulhatsz, meg a villamossíneket csak merőlegesen keresztezd, meg egyebek. Egyébként hát hozzászoksz majd.

A bringa nemtom mennyit bír, azért nem vagy 100 kg...

2012. máj. 9. 20:16
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kell ennek a "szar magyar utak" dolognak a jelentőségét túlmisztifikálni. Nem olyan rosszak azok, persze van egy-két szakasz, amit jobb kerülni - elsősorban nem azért, mert baja lesz a biciklinek, hanem mert nagyon kellemetlen rajta menni. Szerintem megfelelő lesz ez a bicikli, emiatt nem kell aggódnod. Mindemellett kezdetnek én mindig használtat vagy valami még egyszerűbb modellt választanék, de nem muszáj az én stratégiámat követni.
2012. máj. 10. 07:42
 3/9 A kérdező kommentje:

Szerencsére ahol lakom ott csak hírből ismerik a villamost, szóval a sínek miatt nem kell aggódnom:) Arra viszont tényleg figyelnem kell majd, hogy ez nem mtb. Padkára fel/le nem lehet vele ugrálni.

Én is gondoltam arra, hogy használtan veszek egyet azt nyúzom s mire kitapasztalom, hogy is kell vele igazán bánni, milyen utat szeret milyen nem stb. addigra veszek egy komolyabbat.

Köszönöm a válaszokat!

2012. máj. 10. 08:10
 4/9 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen az a lényeg, hogy csak aszfalton menj és minden egyéb utat kerülj! Kavicsos földutat felejtsd el! Bicikliútból is az aszfaltozott a jó, a térkövezettet érezni fogod... Bár ez még nem akkora probléma, mint az egyenetlen földút.

Jó, ha néha kell olyanon menned kis szakaszon, az még nem baj, ott nagyon lassan mész, vagy leszállsz, ha annyira köves. De ha az útvonalaid nagy rész ilyen, akkor már nem ajánlott.

Homokba egyáltalán ne próbálkozz!

És majd még arra figyelj, hogy az outi bárhol sokkal könnyebben megcsúszik, mint a monti. Elég a tükörsima aszfalton egy pötty víz, homokhordalék, vagy olaj... Kezdetben ne száguldozz majd! Utána is óvatosan!

2012. máj. 10. 08:31
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jó tanácsokat. Azt hiszem kezdetnek veszek egy régi outit s azzal kitapasztalom az itteni utakat. Aztán ha bejön akkor később beruházok egy komolyabb gépbe mondjuk egy Merida Road Rideba esetleg Racebe.
2012. máj. 10. 12:19
 6/9 A kérdező kommentje:
http://www.youtube.com/watch?v=5z1fSpZNXhU Ezt lessétek meg, itt a srácnak nem akadály, hogy nincs aszfaltos út:)
2012. máj. 10. 13:29
 7/9 anonim válasza:

Persze meg lehet csinálni ezt mind outival is,csak rettentően kell vigyázni a becsípődéses defekttel. És a fazon a videóban szponzorált volt, és valószínűleg ezalatt a forgatás alatt nem egy defektet kapott:D De ha jobban megnézitek akkor lehet látni hogy nagyon vigyáz, és tompít amikor érkezik, és soha nem csapja oda a gumit egy élesebb dolognak, csak nagyobb felületnek. (a becsípődéses defekt miatt)

Üdv.: Egy outis :D

Egyébként egy régi osztrákúti is nagyon jó, nekem is az van, és imádom, csak mocsok nehéz a paripa.

2012. máj. 11. 15:10
 8/9 anonim ***** válasza:

Én ennyiért egy sokkal jobb használtat vennék . Azt kisebb veszteséggel tudod továbbadni , ha annál is komolyabbra váltasz .

130K-ért 3-4 éves 300K-s bringához juthatsz , ami sokkal jobb a belinkeltnél .

2012. máj. 13. 12:25
 9/9 A kérdező kommentje:
Igazad van!
2012. máj. 14. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!