Mik a legfontosabb elemei a kerékpárnak ami befolyásolja a tekerés könnyűségét?
könnyű tekerés úgy ha leváltasz XDDD
a hajtás hatékonyságát befolyásolják: hajtás,váz,monoblokk/középrész merevsége
patentpedállal húzni is tudod a hajtókart így nő a tekerés hatékonysága
merevebb váz-a karbon merevebb mint az acél,alumínium
az integrált hajtás merevebb mint az isis/négyszöges/howitzer
ha drága a cuccod az még nem azt jelenti hogy jó is merev is
ezt hogy érted hogy a tekerés könnyűségét?
ha úgy, hogy könnyebben tudjad tekerni, akkor válts le kisebb fokozatba, és könnyebb lesz..
-Erőnlét
-Tömeg (kerékpáré, tiéd :))
-Műszaki állapot
-Alkatrészek minősége
-Áttétel
-Hajtókarhossz
-Kerekek átmérője, szélessége, gumi mintázata, nyomása
-Útburkolat
-Lejtőn lefelé vagy felfelé mész-e
Szóval minden.
komolyabbra fordítva a szót, középrészről: shimano bb-un26-os monoblokkal valamivel jobb érzés tekerni, mint a régi noname kónuszos-csészés középrésszel, de nem tudom, mennyit jelentene, ha kicserélném, mit tudom én, mondjuk truvativ-ra. Azt hiszem, ennek az én szintemen nincs jelentősége, profi versenyzőknél talán lehet. A 700x28-as 6bar-ra felfújt kerekemmel, b+ aluagyakkal érezhetően nehezebb tekerni, mint mint a keskenyebb 23-assal (régi 300ex agyakkal), amit 8-ra fújok. 700x35-ös bütykös gumival 2,5 bar-on nehezebb menni, mint a 28-as slickkel. A régi marathon sztárommal (acél túraváz, olcsó alkatrészek), nehezebb menni, mint a régi benottómmal (acél országúti, 300ex szet). Egy mostani alu/karbon versenygéppel jó úton egy álom tekerni.
Szóval a kérdésedre konkrétabb információk hiányában nehéz konkrét választ adni.
Köszönöm a válaszokat.
Nem az áttételre gondoltam könnyebb tekerés alatt.
Hanem mondjuk arra hogy vannak sima kerekek, amatőr kerekek meg vannak mondjuk verseny kerekek, amikkel mennek a komoly versenyeken, ha semmi különbség nem lenne gondolom nem vennének milliós bicajokat.
Ahogy írtátok is sok kicsi sokra megy, csak meg akartam nézni h minden meg van-e vagy lehetne valamit javítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!