Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen fixi-t vegye?

Milyen fixi-t vegye?

Figyelt kérdés
Ez lenne életem első ilyen biciklije, és nem is szeretnék se drágát, se túl jót elsőnek. Körübleül 167 cm vagyok és az lenne a kérdésem, hogy milyen méretűt vegyek? Szóval ilyen váz, kerék mekkoráknak kell lenniük? Nem értek hozzá teljesen, ezért szeretnék erre választ kapni:) Ha valaki tud ellátni tanácsokkal akkor azokat is szívesen meghallgatnám :)
2012. ápr. 9. 15:55
 1/5 A kérdező kommentje:
A kérdésben kimaradt egy "k" betű. :( Ezt most pótolnám: k
2012. ápr. 9. 15:56
 2/5 anonim ***** válasza:

Helló!

Első sorban az a kérdés, hogy szeretnél-e vele trükközni, vagy majd fogsz-e.

Ha csak közlekedésre szerelnéd használni, akkor mindenek előtt azt ajánlom, hogy az első féket hagyjad fenn.

Ha valóban nem értesz hozzá, és összerakni sem tudod, akkor kénytelen leszel venni egyet ami lényegesen többe fog kerülni, mintha ugyanazokból az alapanyagokból te raknál össze egyet, ami mellesleg pontosan a te stílusodnak felelne meg.

Budapesten én egy nagyon jó fixi boltot szervizt ismerek, ez a Bajnok kerékpár szerviz. Nem-tudom, hogy milyen árkategóriába gondolkoztál, de ők, ha megmondod, hogy nagyjából hogy nézzen ki, összeraknak neked egyet beton-biztosan, ez körülbelül (persze az igényeidtől függően) 150.000.-Ft köré esik. Ezt a Szív utca 11 szám alatt találod meg.

Aztán még vannak a Csepel biciklik, ezek nagyon csinosak, de hangsúlyozom, hogy közel sem jó minőség. A Csepel fixikben alapból nagy gyenge tengely van, hisz egy gyors-záras tengely fekszik benne, ami egy fixi alatt egy pillanat alatt elferdül és eltörik, ezt az ember elsőre nem veszi észre hiszen ss (Single Speed) módban kapja kézhez a vevő a biciklit.(Single Speed annyit tesz, hogy szabadonfutó.) Ezt természetesen kilehet cserélni 15-ös anyás tengelyre, plusz még kell venni hozzá egy láncfeszítőt, hozzáteszem a Csepel agyak sem a legjobbak...sőt! Ezek nem borzasztóan nagy összegek, de akkor is sokkal több kínlódás van bennük. Amúgy a Csepel nagykereskedést megtalálod a Vásár utca 4 szám alatt (a vásárcsarnok mellet, szembe állva bal oldalt).

Ha te magad raksz össze egy átlagos fixit akkor az körülbelül 60.000 - 70.000.-Ft lesz. Ehhez minden szükséges dolgot megtalálsz a Bajnok kerékpár szervizben, hiszen ők kifejezetten fixikre specializálódtak.

Valamint a kettő keveréke is lehetséges, hogy általad összeválogatott dolgokból, ők készítenek neked egyet, ezt elég sokan csinálják).

Amúgy Csepel alkatrészt is nyugodtan vehetsz, ha arra adod a fejed, hogy összeraksz egyet, hisz a

-Lánctányérral

-Nyereggel

-Kormánnyal

-Fékkel

...semmi gond nincs, a többivel meg óvakodj.

Egyenlőre ennyi, ha lenne bármi kérdésed örömmel válaszolok, további szép napot!

2012. ápr. 11. 17:37
 3/5 Alex Fly ***** válasza:

A méretről csak annyit, hogy akkorát kell venned, mint amekkora a neked való nemfixi kerékpár. Gondolom azzal már tisztában vagy...

A kerékméret meg egyértelmű: közlekedésre a szabványos 28-as...

De az én véleményem szerint akkor érdemes fixit venni -vagy építeni-, amikor az ember már pontosan tudja, mi való neki. A fixi nem egy kezdő gép...

2012. ápr. 11. 18:42
 4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindkét választ, főleg az elsőt. Szeretnék egy ilyet mindenképpen a használatát is gyakorolnám, nem egyből a városba kimenvén vele és szerelgetném is nagyon szívesen. Ezt a boltot mindenképpen meg fogom nézni és szerintem megpróbálkozok összerakni egyet :). Köszönöm szépen mégegyszer mindkettőtöknek
2012. ápr. 11. 21:29
 5/5 anonim ***** válasza:

1. vagyok.

Szerintem hamar meglehet szokni, annyira azért nem kemény, főleg ha van első fék-rajta. Én is kb 2hét alatt teljesen megszoktam.

2012. ápr. 12. 00:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!