Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Lehet efajta módon tuningolni...

Lehet efajta módon tuningolni a biciklim? (kifejtve)

Figyelt kérdés

Van egy sima MTB-om Cherokee matricával ellátott, 5-6 éves, de jó állapotú és sok erdei kemény utat megjártam vele, jól felszerelt és masszív...

7 fokozatos, azaz 7-es fogaskoszorú van rajta és ugyanolyan lánc is... és meg lehetne-e oldani h - mivel szeretek tekerni országúton, messzibb távokra is, szeretném h gyorsabb legyen - 9 vagy 10-esre a koszorút és láncot kicserélni. Ez így működik? vagy nem ilyen egyszerű, hanem több dologtól is függ... például h befér-e a két kerékváz közé. :(

2012. ápr. 7. 11:46
 1/6 anonim ***** válasza:
Ezt így hirtelen nem tudom, de amikor én tuningoltam így kerékpárt akkor elég sokat szenvedtem vele, végül is simán meg lehetett csinálni mert az enyém tunningolható volt így. De én mindenképp elvittem inkább szerelőhöz hogy jól csinálja meg mert egyrészt nekem sürgős volt és nem volt időm órákat, napokat szenvedni vele. Egyébként ha elviszed szerelőhöz ő egyből megmondja hogy belefér-e és nem kell-e mást is csinálni rajta, illetve ő jól beállítaná a dolgokat és akkor tuti biztos hogy jó lesz. Ilyenkor még célszerűbb láncot is cserélni egy masszívabbra mert lehet hogy így bírja most de egy idő után elszakadhat és akkor annyi neki. Így már én is megszívtam az útközepén és tolhattam haza a bicómat kín keservesen.
2012. ápr. 7. 12:17
 2/6 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a tippeket és a történetet! :) igyekszem elvinni!
2012. ápr. 7. 13:15
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen, a fogaskoszorú elvileg szabvány szélességű, viszont láncból nem masszívabbat, hanem vékonyabbat, 9 vagy 10es koszorú esetén 10 sebességesre való láncot kell venni, mert megszorulhat a fogaskerekeken a vastagabb...
2012. ápr. 7. 14:49
 4/6 anonim ***** válasza:
a váltókart is cserélni kéne és lehet , hogy maga a váltót is, egyébként MTB soha nem lesz olyan , mint egy országúti. Vastagabb kerekek , nagyobb ellenállás , súlyra is jóval nehezebb. Az én versenygépem 10 sebességes, tehát hátul 5 soros. Az a lényeg , hogy elől mekkora fogaskerék van rajta.
2012. ápr. 7. 16:27
 5/6 Alex Fly ***** válasza:

Váltó- és váltókarcsere mindenképpen kell az indexelés miatt. Meg lehet, hogy a keskenyebb lánc miatt a tányérokat is.

Ha jól tudom -nem biztos!-, akkor a Cherokee eléggé alsókategóriás szerkezet, úgyhogy érdemes az egész hajtásláncot cserélni (az Aliviotól felfelé vannaka 9/10 sebességes szettek); de amennyibe kerül, azért már majdnem az egész kerót cserélheted jobbra. A gond az, hogy a mai szettek már nem olyanok, mint régen: nem lehet büntetlenül keverni a különböző családok elemeit...

2012. ápr. 8. 11:36
 6/6 A kérdező kommentje:

én nem sokat értettem hozzá, de most hasznos információkat kaptam, köszönöm a segítséget! ismerek egy műszaki bolt kereskedőt, aki szerelő és tesóm bringájával sokat foglalkozott! majd felkeresem! :)

ha lenne pénz vennék egy országútit, de tanulok, és max a nyári munka jöhet szóba.

2012. ápr. 8. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!