Országútizás közben zenehallgatás? Hogy oldjátok meg?
Figyelt kérdés
mert ugye elég veszélyes ha nem hallasz.2012. ápr. 7. 11:45
1/9 anonim válasza:
Biciklizés közben ne hallgas zenét hanem a forgalomra figyelj! Elveszi a figyelmedet, vagy amiatt hogy nem hallod a forgalom zaját (esetleg duda) balesetet szenvedhetsz!
2/9 A kérdező kommentje:
nem városi közelkedésre gondolok, hanem hosszú egyenes országutakon, vagy olyan hangerővel hogy hallom ha közeledik valami, vagy mindig csak az egyik fülembe van és így cserélgetem.
2012. ápr. 7. 13:26
3/9 anonim válasza:
Miért ne hallanál???? Ha nem maxon szól akkor simán hallasz, nem mélynyomót kell a füledre csavarozni.... Egyéb iránt a füles hetcetnek is használható ha éppen hívnak nem kell félreállni és a telefon után kotorászni. Ha rendelkezel visszapillantóval akkor nem , hogy hallasz de még látsz is.
4/9 anonim válasza:
Jaja, én is a telefonom headsetjét ("agybadugós") használom erre a célra. Lenyomtam már 10000 km-t így városi forgalomban és még nem éreztem, hogy bármi problémát jelentene. Mondjuk visszapillantóm van, a dudát, szirénaszót hallom így is. Igaz, én nem is úgy hallgatom a zenét, hogy 10 m-rel távolabb is hallják, hanem úgy, hogy ha kiveszem a fülemből a cuccot, én is alig hallom.
5/9 anonim válasza:
Én évek óta mindig hallgatok zenét tekerés közben, terepen/úton. Hát nem ezerszer vidámabb? :)) Még nem volt olyanom, hogy valamit meg kellett volna hallani és a zene miatt nem hallottam meg. A versenybiciglimre csináltam kis tükröt, valami elképesztő mértékben növeli a biztonságot. A tükröt tényleg ki kell próbálni, így leírva könnyű rálegyinteni, hogy úgyse ér semmit.
6/9 Alex Fly válasza:
Én is szoktam hallgatni és eddig nem volt vele gond. Ahogy már többen kifejtették, a hangerő sokat számít...
A többiekkel ellentétben én nem a bunkofon fülesét használom, hanem egy MP3-napszemüveget, így a fülhallgató kanóca sem zavar...
7/9 A kérdező kommentje:
amúgy ja. ha füles van rajtad ami tompitja a hallást csak a magas frekvenciákat veszted el a mély (mint egy autó) simán meghallod, pont úgy mint amikor kilóméterekre vagy egy fesztiváltól de hallod a dübörgést, vagy a szomszéd szobából átszűrődő zenéből is csak a mély frekvenciák jönnek át.
2012. ápr. 8. 12:03
8/9 anonim válasza:
Engem zavar a zenehallgatás tekerés közben. Kerülöm a városi forgalmat, inkább elhagyotabb gyenge forgalmú helyeken tekerek. Szeretem hallani a környezet hangjait, a kerékpár surogását. Ha be van dugva a fülem - zavar.
9/9 anonim válasza:
Csak hosszabb távokra szoktam betenni a fülest, bár bevallom, néha reggelente is pár sarokra a class FM miatt. :) Fél fül és halk, ez a módszerem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!