Monoblokk csere? (többi lenn )
van egy olimpia prairie MTB-m és azon szeretnék monoblokkot cserélni , lemérem a Tengelyhosszt és akkor az elég ? vagy egyáltalán hogy álljak neki ?amíg nincs meg az új addig nem akarom szétszedni
előre is köszi a segítséget
Ha a tengelyhosszt tudod, akkor ok. Az lehet szívás, ha nem angol szabványú a középcsapágyházad, de 99,9 százalék, hogy az. A boltban megkérded...
Szerszámszükséglet:
- először is a hajtóművet kell leszedni, ehhez egy hajtókarlehúzó kell illetve hozzá egy -ha jól emléxem- 17es kulcs
- monoblokkszerszám a hozzávaló 32es kulccsal
- fa- v gumikalapács (a hajtómű visszaütéséhez)
Menete:
hajtómű le, monoblokk bal csésze kicsavar, majd a jobboldali is (balmenetes). Mono ki, új be, jobboldal beteker, bal csésze beteker, hajtómű vissza, örül...
Még 1: a négyszöges tengelynél 2 szabvány van: ISO és JIS. Az eladó/szerelő ebben is segít...
"először is a hajtóművet kell leszedni, ehhez egy hajtókarlehúzó kell illetve hozzá egy -ha jól emléxem- 17es kulcs"
Az enyémhez 16-os kell.
""először is a hajtóművet kell leszedni, ehhez egy hajtókarlehúzó kell illetve hozzá egy -ha jól emléxem- 17es kulcs"
Az enyémhez 16-os kell."
Írtam, hogy ha jól emléxem...ezek szerint nem. Vagy ez sem egyforma méret.
A lényeg, hogy mindenkinek az éppen megfelelő méretű szerszámra van szüksége.
Az előző válaszokat kiegészíteném még annyival, hogy a felsorolt szerszámok mellett valószínűleg jól jön egy vascső is amit a 32-es villáskulcshoz plusz erőkarként használhat az ember, valamint egy nagy alátét és a hajtókar rögzítőcsavarja, amivel a kis célszerszámot az ember ideiglenesen odarögzíti a monoblokkhoz.
Monoblokk ki- és betekerésnél egyaránt hasznosak tudnak lenni.
hát nem tudom, de ha vascsőre van szükség, akkor valami nem stimmel. A monoblokkot nem kell annyira betépni, hogy ne lehessen simán kitekerni, különösen ha -mint ajánlott- nem sajnáljuk a zsírt. Befele meg én kézzel szoktam, csak a végén a meghúzáshoz használok kulcsot.
De ahány ház...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!