Ezek alapján milyen biciklit ajánlanátok?
Ha a terep nem durva, akkor a trekking biciklik között nézegess, ha komolyabb a terep, akkor mountain bike-ot válassz, azzal aszfalton is lehet menni, de az országútinak nem tesz jót a terepezés.
20-30 körül nem fogsz kapni, az biztos, inkább 60-70 körül számolj egy kezdő biciklire. Ez belefér? Akkor talán konkrétabb kategóriát is tudunk mondani, esetleg konkrét javaslatot.
A nyereg alatti rugó az a hátsó teleszkóp.
Azért írtam trekkinget, mert a leírásban aszfaltot és terepet is említesz, de írtam is, hogy ha valami komolyabb terepre szeretnéd, akkor montit válassz.
Számomra még mindig nem érthető, hogy most akkor hol is használnád és mire, amiből következik, hogy mennyi felszerelést igényel, személy szerint én a hátsó teleszkópot feleslegesnek tartom.
Akkor nevezhetjük lengéscsillapítónak, ha van benne csillapítás. (A kifelé mozgást csillapítja, lassítja.) A linkelt bringában nincs csillapítás. Ezek a telők téged fognak lassítani, mert elnyelik a tekerés energiáját. Ezt nem szabad megvenni.
50e-től kezdődik egy jobb első teló, egy tárcsaféket pedig 30e alatt nem kapsz meg. A legolcsóbbakat ezekből sem szabad megvenni.
Neked egy full merev, V-fékes, használt montira van szükséged. Besétálsz egyedül pl. ProBike-ba segítséget kérsz.
Csak szaküzletbe menj! Nem attól drágábbak, mert drágák, hanem nem tartanak sz@rt. Csak a méreteidnek megfelelő bringát fognak eladni neked. Egy decathlonban lehet, hogy a horgász osztályról átküldött eladó fog neked segíteni. A corában pedig a hentes...
Viszont a 20-30e még használt bringához is kevés. Egy teleszkópos monti 150-200e-nél kezdődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!