Miért van ilyen közel a hátsó villához a gumi? A bütykök súrolják a villa felszínét. Képeket is mellékeltem.
Nem ér hozzá a villához az egész gumi, csak a bütykök. Nincsen sok jelentősége, csak esztétikailag nem mutat jól. Ha így hagynám, akkor a bütykök elkezdenék leszedni a festéket, így rozsdásodásnak indulhat a cucc. Amúgy szinte vadonatúj a bicikli (kábé 15 km lehet benne), nyolcas nincsen a kerékben. Segítene valami hozzáértő egyén?
Úgy tűnik, hogy rosszul van berakva a kerék, eléggé ferde (vagy csúnyán félre van centrírozva). Szerencsés esetben 2 perc megigazítani, de néha nagyon nem akarja megtalálni a helyét, akkor 10 perc is lehet. Ki kell lazítani a hátsó kerék rögzítését. Aztán úgy mozdítani a kereket, hogy mind a láncvillánál, mind a támvillánál középen legyen. Utána megszorítani az anyákat, óvatosan és figyelve, hogy a kerék középen maradjon. Kellő erővel meg kell húzni a rögzítést, különösen azt, amelyik a hajtás oldalán van, különben újra elferdül a kerék, ha használni próbálod a biciklit.
Mivel nincs láncfeszítőd, a kerék visszarakásakor arra is figyelj, hogy jó legyen a láncfeszesség. Ha sose csináltál még ilyet, lehet, hogy meg kéne kérned valakit, hogy mutassa meg.
Le kéne tépkedni a bütyköket,én ezt csináltam az enyémmel...
Ez a gyári gumi rajta?Készítenél az egész bringáról képet oldalról?
Fú de jó bringa....:-)
Ha gyárilag van fűzve a kerék és még senki nem berhálta,akkor ilyennek kell lennie,egyébként az előzőekben leírt tanácsok alapján állíthatod...
Köszönöm, én is jónak ítélem :-P Old-school stílusú, eléggé szemetgyönyörködtető. Nem is volt annyira drága, sőt! És vadi új.
Holnap nekilátok akkor és a fentebb leírtak alapján megpróbálom helyre rakni.
A kerékanyákat mennyire húzzam meg? Gondolom az sem jó, ha bikából meghúzom...
Csinálnál róla egy képet ilyen nézetből?
A bringa lehetőség szerint függőlegesen álljon, legyen benne az agy a kerék, szóval úgy ahogy a linkelt képen. Úgy talán látni lehet majd, hogy hol a bibi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!