Mi visz rá valakit, hogy milliókért vegyen bringát?
A szomszédban lakik egy srác és bringázik. Ilyen maraton versenyeken szokott indulni. Múltkor megkérdetem mennyiért vette a bringáját. Aztmondja nem tudja pontosan, meg nem egyben vette hanem alkatrészenként pakolta össze, de olyan 1,5 millió körül lehet. Majdnem elájultam.
Mi kerül ennyibe a biciklin? Mivel jobb mint egy tized, húszad annyiba kerülő?
Kb. 1000 kg egy Swift.
Egyetlen kg-nyi hízás a biciklin (vagy magadon) pontosan azt jelenti 2000 méter szintkülönbségnél, amit írtam.
Egy Polski Fiattal is el lehet menni Győrből Nyíregyházára, meg egy Audi A4essel is.
Csak az kérdezi meg, mi a különbség, akinek fogalma sincs arról, mire képes egy Audi.
Abból kiindulva hogy versenyző, a különbség inkább egy Polski Fiat és egy F1-es Ferrari párhuzamába tartozik.
Azok a kerékpárok általában a legújabb technológiát hordozzák: könnyűek, erősek, jól alkalmazkodnak a viszonyokhoz. Valóban nem mindenhol van arányban az ár a teljesítménnyel, de az biztos, hogy egy 50-100E ft-os kerékpárral nem tudod megcsinálni azt, amit ő egy többmilióssal. Egyszerűen azért, mert a tied szét fog törni, vagy hamarabb fog tönkremenni, vagy nem is képes arra, (például elnyelni az egyenetlenséget, vagy alkalmazkodni a dőlésszöghöz, vagy létrehozni akkora áttételt...).
Egymilliót el is lehát ám piálni , meg cigizni , meg játékgépezni !
Ő inkább egy bringára költötte .
"Egymilliót el is lehát ám piálni , meg cigizni , meg játékgépezni !
Ő inkább egy bringára költötte" Nagyon helyes jól tedte!
"Egymilliót el is lehát ám piálni , meg cigizni , meg játékgépezni !
Ő inkább egy bringára költötte ."
Szerintem is ez a helyes szemlélet.
És ha már itt tartunk, egy drágább bicikli (ha jól választunk) egészségesebb is lehet. A magyar utakon egy merev bringával több terhelést adsz a kezedre, gerincedre, egy valamire való összteleszkópos meg 300 felett kezdődik újonnan (de többen inkább 500-at mondanának).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!