A fékemmel gondok vannak, egyre kevésbé fog. Decemberben tudom szervízbe vinni a bicajt, addig van valami, amit magam tehetek a fékkel?
A jó hírem az, hogy a hátsó fék nem fékezésre, hanem kanyarodásra való.
A rossz hírem az, hogy fagyos talajon mégis fékezésre való.
Belül el volt törve a fékvezeték.
Nekem a hátsó fék áll kézre a fékezéshez.
Érdekes,hogy a szerelő elkezdte mutogatni,hogy nem jó,ha nem ugyanolyan arányban mozognak a fékkarok(?)és emlékeztem a videóból,hogy addig húzta a csavart,amíg egyszer csak azonosan kezdtek mozogni.Rá is kérdeztem erre,de kb.olyan választ kaptam,hogy egy nő mit érthet ehhez,és bizony,hogy nem elég állítani azon a csavaron...Akkor most meg kell tudnom szerelni a bicajomat,vagy teljesen hülyének nézik a nőket?Már csak ezért is meg fogom tanulni.
sokszor hülyének nézik az embert és horribilis pénzért javítanak. Egyszer ácsorogtam egy győri szervízben, mert vártam a bringámra és behozta egy nő a bringáját, hogy defektes és cseréljék ki a belsőt újra. Mondta a nőnek, hogy 1 óra múlva jöjjön vissza, 1500Ft lesz. Elment a nő, kikapta a kereket, leereszti, ki a belső, lyukat megkeres, megfoltozza, visszateszi, kompresszorral felfújja, kész. Az anyagköltség kb. 30-40Ft volt és 6-8perc meló. Persze vannak rendes szervízesek is, Győrön belül is ismerek egyet, többször ingyen megcsinált ezt-azt. Ennek ellenére én megtanultam mindent magam megcsinálni, 10000-ért vettem egy komplett szerszámkészletet és azóta magam javítok, magam építek bringákat. Szóval az ára már megtérült bőven, meg jó érzés is na. :) Olyankor is hasznos, amikor pl. monoblokkot cserélsz és tudod, hogy milyet tettél bele, nem legközelebb derül ki, hogy a szervízes a leggagyibbat tette bele, miközben te egy márkásat fizettél. (Sajnos még régen volt ilyen tapasztalatom.)
Szóval mindenképp érdemes megtanulni a dolgokat, hogy legalább hülyíteni ne tudjanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!