A fékemmel gondok vannak, egyre kevésbé fog. Decemberben tudom szervízbe vinni a bicajt, addig van valami, amit magam tehetek a fékkel?
Ajjaj :)Én egy nőnemű egyed vagyok,pontosítanád a kérdést?
Megnéztem,inkább tárcsafék.
Na akkor nézzük, tárcsafék olyan, hogy a teleszkóp aljánál van egy tárcsa felszerelve az agyra. A tárcsa így néz ki : [link]
Ha ilyened van ez esetben, lehet bowden nyúlás ha mechanikus (Vagyis bowden van a bowdenházban), vagy csak egyszerűen elkoptak a fékpofák. Ez esetben cserélni kell őket. Ha el van kopva a fékpofa azzal nem jó játszani, mert egyszer fog, egyszer pedig nem. Vagy ha Hidraulikus (vagyis nincs bowden) akkor szivároghat a benne lévő anyag. Ha tárcsaféked van én arra tippelek, hogy a fékpofák elfogytak.
A V fék ilyen : [link] Ez egy egyszerű szerkezetű fék. Ahogy húzod a bowdent (ebből nincs hidraulikus csak mechanikus) úgy húzza össze a két fékpofát. (Fékpofa az ami hozzáér a felnihez és így lassítja). A bowdennyúlást én kizárnám, inkább itt is arra tippelnék, hogy elfogytak a fékpofák. Ezt nagyon egyszerűen meg lehet állapítani. Itt ez a videó : http://www.youtube.com/watch?v=H6BYHA3Jao4. Ahogy a videón is elmondja, ki kell akasztani a féket és utána ellenőrizni. A kopásjelző csíkkal, amit a videón is mutat tudod ellnőrizni mennyire van elkopva a fék.
Amúgy amit a videón csinál a fickó azt te is nagyon egyszerűen meg tudod csinálni.
Itt a tárcsafékre is a videó: http://www.youtube.com/watch?v=1CzIJE7hxPk&feature=related
Remélem tudtam segíteni, ha nem akkor még kérdezz bátran :)
V-fékem van...
Nagyon hasznos volt a videó,köszönöm szépen.Szerzek eszközöket:)és igyekszem a videóhoz mérten ügyeskedni.Egyébként a hátsó fékemmel van gond,úgy tűnik nem kopott,illeszkedik a tárcsára,viszont csak akkor fog,ha(uramisten,ezt hogy mondjam el?)ha amikor behúzom a féket nincs rendesen rácsavarva az a bigyó,ami a fék vezetékkel illeszkedik a fékkarba,szóval a sodrony szabadon áll.Ha a helyére rögzítem máris nem fog a fék.És az is érdekes,hogy ha behúzom a féket,akkor "úgy marad".Az a kis gumi nem áll vissza eredeti állapotába.Miért nem vagyok férfi egy órára?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!