Napi szintű bicajosok! Hogy van a prosztatátok / vizelettartás?
Na most ez lehet, hogy egészségügyi kérdés, de itt mindenki bicajozik, ott meg nem.
Én azt vettem észre magamon, hogy rövid időn belül többször kell vizelnem. Ez mondjuk lehet energiaitaltól, a felgyorsult anyagcserétől, meg megfázástól is. De 5+ éve bicajozom napi szinten, és lehet, hogy azóta van, mióta a Hauser Galaxy-m szar nyergén ülök? Mert régebben nem éreztem ilyen problémát, csak mondjuk 1 éve.
Vagy öregszem......?
Igazából nem is kifejezetten a bicajozás közbeni vizelési ingerről van szó, hanem általában véve.
Ismerem valamelyest ennek az anatómiáját, és a prosztatát alul a gátnál lehet terhelni. Itt lehet erősíteni is, az úgynevezett pc-izom "tornáztatásával". Télen neoprén huzatot teszek az ülésre, mert azt nem akarom, hogy megfázzon.
De a terheléstől, mikor egyszerűen ülök rajt, lehet baja? Vagy keressem máshol az okot?
Valahol hallottam vagy olvastam, hogy aki sokat biciklizik, annak tényleg prosztata gondjai lehetnek. Valami statisztika kimutatta, persze ami a nagyátlagra vonatkozik, az nem biztos, hogy rád is, de azért benne van a pakliban.
Ez nem elsőkézből való tapasztalat, mivel én még csak pár hónapja vettem egy trekking kerékpárt, és még semmi ilyesmit nem tapasztaltam magamon, teljesen rendben vagyok altestileg. Mondjuk nem is vagyok éjjel-nappal a biciklin.
Én is sokat megyek (közl. + túra), de eddig nem volt ilyen nyavajám. Viszont egy ilyesmi ülést próbálj ki, ha tudsz:
A rendszeres mogyorózsibbadásomra meglepően jó lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!