Nagyon-nagyon hosszú biciklitúrára készülünk. Tapasztalatod ezügyben, oszd meg velem. Mik kellenek egy ilyen útra (eszközök, stb, de nem csak mik kellenek, hanem minden adat jól jönne)?
Barátommal tervezzük, hogy elbicajozunk a Tátrán keresztül Lengyelországba, Krakkóba. Jövőre terveztem, nyári szünetben. A barátom eddigre 18 lenne, én 19, és lehet, hogy jönne még 1-2 csapattársa is. Az ő kondija hihetetlenül jó (U 19-ben most lett első összesítettben e gy 4 versenyből álló sorozaton). Enyém is elég jó, és addigra még jobb lesz. kb 3 hét alatt szeretném megcsinálni, mert nincs kedvem napi 40 km-nél többet menni, mert nézelődni is szeretnék mellette.
Arra gondoltam, hogy 3-4 számjegyes utakon mennénk Mo-on, utána meg szerpentineken, és hegyi ösvényeken a Tátrában.
Bármilyen tapasztalatot kitárt kezekkel fogadok :) (eszközök, kaja, szállás, kaja mikéntje, hogyanja, utak, stb stb stb...)
40 kilométert erdőbe ösvényen letekersz lazán 3 óra alatt, ha közbe megálltok teátfőzni akkor is:)
Szerintem napi 80-100 mehet ha aszfalton mentek(hidd el nem lesz kedved megállni olyan gyakran) ha erdőbe akkor is lehet 60km
De talán jobb ha nem is a km-et nézed, hanem az időt ami szerintem napi 5-6 óra legyen.
én ha hosszu túrára mennék, akkor sátrat vinnék magammal, mert elég bonyolult minden napra lefoglalni vagy találni szállást 3 hétig.
vigyetek magatokkal sok pénzt, és útközbe minden napra meg kell venni a kaját így nem kell cipelni.
Ha lesz illatos ruhátok étterembe is ehettek:D
Érdemes beiktatni azért heti 2 olyan éjszakát ahol van szállás is a normális fürdés miatt
Én nyáron mentem egyedül egy nagyobb túrára vittem magammal ruhát sátrat hálózsákot meg vizet meg a bankkártyám és némi készpénzt.
Ja meg az összes szerelőcuccomat ami van... belsők, foltozók kulcsok, lámpák, elem a lámpábba...
ha nem tudsz vinni utánfutót(én se vittem) akkor csináld azt, hogy a cuccokat rákötöd kormányra vázra...
De talán az lenne a legjobb, ha egy haver vagy családtag kísérne titeket kocsival, mert út közben bármi történhet és így nem kéne még a cuccot se cipelni
Első vagyok.
Nagyon jó ötlet adott ez a kérdésed egy motoros túrához. Így a barátommal el is mentünk azon az útvonalom amit valaki már leírt, motorral. Persze a terepet kihagytuk. Nekünk ez 4 napos program volt. Persze motoron könnyebb mint bringán :) Krakowban aludtunk. Majd még meglátogatuk Birkenaut. Az utak itt-ott rosszak és sokat kell mászni erre készüljetek. Motorral is felejthetetlen lesz, hát még bringával. Amit el tudok mondani. Brezno környékén nagyon sok autó halad, ezért nagyon kell vigyázni. Lučenec-Losonc környékén pedig úgy hajtnak az emberek, hogy féltem a motoron. Lengyelország pedig gyönyörű. Gyalogtúrával felmentünk a Király hegyre, ahogy ezt itt valaki leírta. Szép idő volt és tényleg látni lehetett mindent! Mondanám, hogy veletek mennék, de sajna nem hiszem, hogy el tudnék szabadulni 3-4 hétre...
Megint én vagyok! :)
Jövőre fogják átadni az autópályát Nyitrától. Szóval ha átadják akkor nem kell ezen a vonalon sok autót kerülgetnetek, mert a mai forgalom 70% azon fog menni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!