Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Nagyon-nagyon hosszú biciklitú...

Nagyon-nagyon hosszú biciklitúrára készülünk. Tapasztalatod ezügyben, oszd meg velem. Mik kellenek egy ilyen útra (eszközök, stb, de nem csak mik kellenek, hanem minden adat jól jönne)?

Figyelt kérdés

Barátommal tervezzük, hogy elbicajozunk a Tátrán keresztül Lengyelországba, Krakkóba. Jövőre terveztem, nyári szünetben. A barátom eddigre 18 lenne, én 19, és lehet, hogy jönne még 1-2 csapattársa is. Az ő kondija hihetetlenül jó (U 19-ben most lett első összesítettben e gy 4 versenyből álló sorozaton). Enyém is elég jó, és addigra még jobb lesz. kb 3 hét alatt szeretném megcsinálni, mert nincs kedvem napi 40 km-nél többet menni, mert nézelődni is szeretnék mellette.

Arra gondoltam, hogy 3-4 számjegyes utakon mennénk Mo-on, utána meg szerpentineken, és hegyi ösvényeken a Tátrában.

Bármilyen tapasztalatot kitárt kezekkel fogadok :) (eszközök, kaja, szállás, kaja mikéntje, hogyanja, utak, stb stb stb...)

2011. szept. 26. 20:42
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Majd szerzek néhány turista térképet, mert ösvényen feltétlenül szeretnék menni. Legalább egy napot. Sztem egy monti arravaló, és nagyon élvezetes :)
2011. szept. 28. 19:29
 12/18 anonim ***** válasza:

40 kilométert erdőbe ösvényen letekersz lazán 3 óra alatt, ha közbe megálltok teátfőzni akkor is:)

Szerintem napi 80-100 mehet ha aszfalton mentek(hidd el nem lesz kedved megállni olyan gyakran) ha erdőbe akkor is lehet 60km

De talán jobb ha nem is a km-et nézed, hanem az időt ami szerintem napi 5-6 óra legyen.

én ha hosszu túrára mennék, akkor sátrat vinnék magammal, mert elég bonyolult minden napra lefoglalni vagy találni szállást 3 hétig.

vigyetek magatokkal sok pénzt, és útközbe minden napra meg kell venni a kaját így nem kell cipelni.

Ha lesz illatos ruhátok étterembe is ehettek:D

Érdemes beiktatni azért heti 2 olyan éjszakát ahol van szállás is a normális fürdés miatt

Én nyáron mentem egyedül egy nagyobb túrára vittem magammal ruhát sátrat hálózsákot meg vizet meg a bankkártyám és némi készpénzt.

Ja meg az összes szerelőcuccomat ami van... belsők, foltozók kulcsok, lámpák, elem a lámpábba...

ha nem tudsz vinni utánfutót(én se vittem) akkor csináld azt, hogy a cuccokat rákötöd kormányra vázra...

De talán az lenne a legjobb, ha egy haver vagy családtag kísérne titeket kocsival, mert út közben bármi történhet és így nem kéne még a cuccot se cipelni

2011. szept. 30. 23:39
 13/18 A kérdező kommentje:
Valószínűleg senki sem fog minket kocsival kísérni, hanem addig veszek egy rendes csomagtartó, meg valami nagy zsákot, aminek nem csak oldalzsebe van, hanem a tetején is van még egy. Köszi a válaszod :)
2011. okt. 1. 17:52
 14/18 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Nagyon jó ötlet adott ez a kérdésed egy motoros túrához. Így a barátommal el is mentünk azon az útvonalom amit valaki már leírt, motorral. Persze a terepet kihagytuk. Nekünk ez 4 napos program volt. Persze motoron könnyebb mint bringán :) Krakowban aludtunk. Majd még meglátogatuk Birkenaut. Az utak itt-ott rosszak és sokat kell mászni erre készüljetek. Motorral is felejthetetlen lesz, hát még bringával. Amit el tudok mondani. Brezno környékén nagyon sok autó halad, ezért nagyon kell vigyázni. Lučenec-Losonc környékén pedig úgy hajtnak az emberek, hogy féltem a motoron. Lengyelország pedig gyönyörű. Gyalogtúrával felmentünk a Király hegyre, ahogy ezt itt valaki leírta. Szép idő volt és tényleg látni lehetett mindent! Mondanám, hogy veletek mennék, de sajna nem hiszem, hogy el tudnék szabadulni 3-4 hétre...

2011. okt. 5. 14:45
 15/18 A kérdező kommentje:
Ah nagyszerű :) Majd jövőre beszámolok róla :D azért kezdtem ilyen korán a szervezkedésbe (bár még csak elméleti síkon), hogy az összes eshetőségre fel tudjunk készülni.
2011. okt. 5. 17:45
 16/18 anonim ***** válasza:

Megint én vagyok! :)

Jövőre fogják átadni az autópályát Nyitrától. Szóval ha átadják akkor nem kell ezen a vonalon sok autót kerülgetnetek, mert a mai forgalom 70% azon fog menni...

2011. okt. 6. 17:24
 17/18 anonim ***** válasza:
Na hogy sikerült a túra?
2014. júl. 10. 01:19
 18/18 A kérdező kommentje:
áhh elhalasztódott mert nem engedett el az anyukám... Azóta meg más tervek voltak, dolgozom, jogsit csinálok meg ilyenek. De jó hogy előhoztad ezt a kérdést, lehet most össze is jönne. Csak én azóta sajnos leálltam a bicajozással, munka meg minden egyéb mellett nem nagyon van időm. Most az van a tervben, hogy egy másik barátommal elmennénk Hollandiába, majd hazastoppolnánk. Majd meglátjuk, mi lesz.
2014. júl. 16. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!