Lányok! Milyenre állítjátok be a bicikliülést? ű
Tudni kellene hol kényelmetlen, ezt te érzed.
Én mondjuk nem vagyok lány, de az, hogy a nyereg hogyan kényelmes eléggé egyénfüggő. Általában azt szokták mondani, hogy akkor van jól beállítva, ha a nyeregcső képzeletbeli meghosszabbítása a nyereg közepén megy át, a nyereg pedig vízszintesen áll.
Na ez az, ami nekem nem jó, mert így zsibbad, aminek nem kéne. Én picit előrébb döntöttem. Próbáld meg te is a döntögetést. Ki kell tapasztalni.
Hat igen, a nyereg az fontos. Sajnos kimondottan egyenfuggo es sok mulik a megszokason is. Nem kell feltetlenul borzaszto draga cuccokban gondolkodni, de 5-8ezer koruli kategoriaban Dunat lehetne rekeszteni a megfelelo nyergekkel.
A kerekpar egyenre allitasa egyaltalan nem egyseru dolog, azert ehhez egy bicoboltos jopofa gyerek egy kicsit keves.
Elso es legfontosabb, hogy megfelelo vazmeretu kerekparral kell rendelkezni es csak ezutan lehet allitgatni.
A nyeregnek vizszintesen kell allnia es a nyeregcso tengelyehez nezett viszonya teljesen egyenfuggo (en teljesen elolre tolom a sinben, jobban mint azt a jeloles engedne ... de tenyleg egyenenkent valtozik ki, hogyan szereti). Ulesmagassag beallitasa is nagyon fontos. Ez roppant egyszeru ... felulsz a masinadra, also holtpontban kenyelmesen rateszed a sarkadat a pedalra (nem kifeszitve, inkabb olyan lezserul) ... egyenesen ulj! ... akkor jo az ulesmagassag, ha nem billegsz tekeres kozben mint szarka a dogon :)
Ulesfajtak is meghatarozoak lehetnek ... probalj ki tobb format (jobb boltokban erre is van lehetoseg).
Es azert a legfontosabb, hogy talald meg a legjobb ulespoziciot ... pl. trekkingeleshez, amikor tingli-tanglizol a foutcan, akkor a ket farokcsonttal ulj teljesen az ules szeles reszere ... de ha Contadort szeretned utolerni, akkor egesz ki ulhetsz a nyereg hegyere (cel szentesiti az eszkozt)
Naszoval eloszor keress egy megfelelo nyerget es ha a bringad is jo meretu, utana allitsd be a mereteidnek megfeleloen, persze igy is szokni kell, de idovel mar eszre sem veszed, hogy nem egy fotelban ulsz :)
Persze azert azt se felejtsuk el, hogy nyeregrol van szo es nem ulesrol :P Izombol is kiemelheted magad eppen csak annyira, hogy kimeld a popod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!