Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Extrém/trial/DH/MTB? Mi a...

Extrém/trial/DH/MTB? Mi a pontos megnevezése? (leírás)

Figyelt kérdés

Egy komolyabb kerékpárra gondoltam, ami jó aszfalton és terepen (valószínűleg terepgumit fogok hordani mindenhová), összteleszkópos, és tárcsás fékje van. Nem igazán tudom bekategorizálni, ha lehet egyáltalán, ilyesmikre gondolok:

[link]

[link]

[link] (ennek például kifejezetten tetszik a hátsó felfüggesztése/rugózása

Viszont ezek mint látszik használtan is több százezerbe kerülnek, ezért gyűjteni fogok rá és alaposan szeretném átvizsgálni a kínálatot, mire érdemes egyáltalán költeni. Például mennyire megbízhatók bizonyos felfüggesztések, milyen minőségűek bizonyos márkák, mennyi lesz a karbantartása.

Ha valaki tudna ebben segíteni, hogy érdemes utánakutatnom neten, vagy saját tapasztalata van, megköszönném ha válaszolna.

Még utánanézek testbikeon is ha van ilyen részleg, de egyelőre azt sem tudom mit keressek, többnyire a downhill kulcsszóra találtam ilyeneket. Kifejezetten tetszik a vastag kerék, masszív váz, mert nem szeretnék sokat bajlódni velük (van egy bmxem, amit terepen is használok, és folyton csak a gond van vele).

Köszönöm.

2011. szept. 6. 09:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ne hidd, hogy a Merida nagyobb név, mint a Giant. Magyarországon sokkal elterjedtebb, de ebből még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.

Egyébként nagyon kevés bicó van, amit nem a távol-Keleten gyártanak.

A Giant Trance X jó választás. Az X1 a legdrágább. Az X3 szerintem tökéletesen megfelel, afölött már olyan alkatrészekkel van szerelve, amit csak nagyon kevés ember használ ki. Ha használtan szeretnél bringát venni, nagyon körültekintő légy, de tény, hogy a bikemag-en nagyon jókat lehet kifogni néha, akár újakat is.

A Reign 150mm-t mozog elöl-hátul. Mivel nagyobb a rugóút, emiatt nagyobb erőhatások érik az alkatrészeket, így nyilván több anyag kell bele, tehát nehezebb is. Szerintem hazánk terepeire fölösleges egy ilyen bringa. Egy AM (120mm) teljesen megfelelő.

2011. szept. 6. 19:07
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm, gondolom ezt ki kellene próbálnom ahhoz hogy véleményt mondjak, mekkora rugóút elég és mihez. A Meridához hasonlóan gondolom itt is lehet állítani legalább 3 állásban a rugózást elől hátul.

Hol érdemes használtakat keresnem? vannak közismertebb használtbiciklis oldalak? Ez a baj, hogy használtan venni tényleg veszélyes, főként mint a témában kezdő, bármikor átverhetnek, vagy nem értek hozzá, és plusz ráfizetés.

2011. szept. 6. 20:33
 13/16 anonim ***** válasza:

bikemag.hu

bolha.testbike.hu

Nem tudom hová valósi vagy, de Budapesten a Giant-eket ki lehet próbálni az alpinbikeban (alpinbike.hu).

A bikemag-en szokott lenni új bicó is. Én vettem már így biciklit féláron.

2011. szept. 6. 20:45
 14/16 A kérdező kommentje:
Itt körül fogok nézni, addig pedig kipróbálok egy giantot. Hogyan működik? Bemegyek és megmondom hogy szeretnék tesztelni és "kikölcsönzöm"? Mennyibe kerül?
2011. szept. 7. 06:44
 15/16 anonim ***** válasza:

A teszttekerés szervezett túra. Regisztrálsz, jelentkezel és mész:

Itt vannak az időpontok. Minden héten vasárnap van. A részleteket is megtalálod itt.

[link]

2011. szept. 7. 09:43
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönök mindent, innen már menni fog. :)
2011. szept. 7. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!