Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szerintetek kezdő kerékpárosna...

Szerintetek kezdő kerékpárosnak mennyit érdemes tekernie?

Figyelt kérdés
Most kezdtem el tekerni szeretném fokozatosan emelni a távokat, a 20-25 km-es távot nem érzem, hogy sok lenne elsőre. Akkor is van értelme csinálni, ha valaki nem sprinttel teker, hanem egy 20km/h-s sebességgel folyamatosan megy? Vagy ekkor nem történik semmi alakformálás? Eddig itthon tornáztam, és nagyon szép alakot sikerült formálnom, meg vagyok elégedve az eredménnyel, de nem szeretném, ha a kerékpározás miatt ezt "elveszteném".
2011. júl. 21. 09:44
 1/2 Loach ***** válasza:
Amennyiben kényelmes a 20as tempó, akkor nagyon nem kell félned, nem fogja elformálni az alakodat. Annyit tekerj amennyi jól esik. Ha jó a biciklid, akkor nem fogsz megérezni 40-50 km-t sem. A torna miatt valszínű az izmaid megfelelő állapotban vannak. Nincs ajánlott érték, a kérdés inkább, hoyg mi a cél?ha csak annyi, hoyg néha eljárnál túrázni, akkor 40-50 bőven elég, ha versenyezni szeretnél,akkor annak megfelelően ekllene megválasztani a terepet és a távot, hoyg milyen versenyeken kívánsz indulni :)
2011. júl. 21. 11:12
 2/2 anonim ***** válasza:
Szerintem először próbálkozz kisebb távokkal, az első pár napban. Legyen mondjuk az első nap 5-10 km, a második/harmadik nap is, és ha a negyediken sem érzel semmit sem, akkor belevághatsz egy nagyobb távba is akár. ;D
2011. júl. 24. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!