Mennyibe kerülne tárcsafék a bicómra?
-5fokba kell kerékpározni amikor a felnire ráfagy a jég amikor belemész egy kicsit nagyobb látszólag befagyott tócsába, garantálom hogy nem állsz meg akár milyen v-féked van! Amúgy sima esőbe amikor vizes a felni javaslom mérd le a féktávot, és hasonlítsd össze a szárazzal. Ha kijön eléd akárhonnan valami akkor az a +15-20méter már olyan mint ha nem fogna a féked...
Agy csere egy dolog, a ha a villán nincs 2furat ahova erősíteni lehet a tárcsafék konzolt akkor azt is cserélni kell. Ergo hátul ha nincs lehetőség rá akkor vázat kell cserélni, az neccesebb. Én az Avid fékeket javaslom, az nagyon megbízható, de vannak olcsóbb kategóriájú szintén jó fékek, pl. shimano az megvan 20ből és remek az is.
Egy olajos tárcsafék macera ha nem értenek hozzá, egy mechanikust szerintem minden kicsit is hozzáértő személy karban tud tartani és szerelni ha kell.
Hát a villa csere... gondolom hegeszteni rá tartókat nem nagyon érdemes mert meggyengül a villa... vagy ha elvinnénk egy szaki ismerősünkhöz aki jól bánik a hegesztővel?
Csak féket akartam nézni, egyebet nem szeretnék újítani ha nem muszáj:)
Hátul megvannak atárcsaszemek, de ahogy már írták, oda elég egy jobb v-fék is (mondjuk egy Avid Single Digit 7 V-fék->ez karral együtt ~12k) elől viszont cserélned kell a villát, mert azon csak v-fék tüskék vannak. 15e Ft-ért itt lenne ez a villa [link] -> elviseli az átlagos terhelést, ha nem vadulsz vele, az erdőt is simán bírja. Ehhez még viszont venned kell egy új kereket, amiben tárcsafékes agy van + egy fékszettet-> pl. ez már nem rossz, de még vizsonylag olcsó. A hasonló árú shimanoknál lényegesen jobb... [link]
kerék:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!