Mennyibe kerülne tárcsafék a bicómra?
Egy normális olajos tárcsafék kb. 20-25ft/db áron kezdődik. Ebben benne van a fékkar, fékvezeték, olaj és a féktest, újonnan, gyárilag légtelenítve. Ehhez kell még féktárcsa (3-5000) és adapter (~2000). Ez egy kerékre vonatkozik, előre hátra kb. 2x ennyi.
Ez alatt nem érdemes tárcsaféket vásárolni, inkább egy jobb v-fék-et ajánlok. A fék nagyon fontos, az életed múlik rajta, nem érdemes gyenge minőségű legalja fékeket vásárolni.
Egyébként meg kell olyan kerék, aminek a kerékagya alkalmas tárcsa fogadására, meg olyan első villa, ami kibírja a tárcsafék csavaró hatását. Ha minden megvan, megúszod a tárcsásítást kb. 60-ból.
Hát ahogy az első írta tényleg akörül van. Persze van mechanikus tárcsafék, amiből egy szett megvan lehet 20e Ft-ból vagy kevesebből, viszont nem nagyon ér többet, mint egy jól beállított jó minőségű V-fék.
Én azt ajánlanám, vegyél normális V-féket és hozzá illő fékkarokat. Nekem a biciklimen mondjuk shinamo fékváltókar van és hozzá shinamo acera v-fék (BR-M422 a típusa ha jól emlékszem), ez nekem tökéletesen elég és fog is rendesen. Nem hinném, hogy neked olyan nagy fékerő szükséges, hogy egy ilyen nem tenné meg.
Nos akkor nem újítok, és köszönöm a segítségeteket!:)
Bár a gumikat és fékpofákat tényleg lecserélem
Utolsó hozzászolónak üzenem:
-"Jó minőségű" V-fék télen/esőben/sárban: egy kalap szar
-"Olcsó" mechanikus tárcsafék télen/esőben/sárban: megállít...
A kérdésre meg a válasz, mert nem beszólogatni jöttem,
Ilyen bringára ne rakj tárcsaféket, jobb vázzal, teleszkópmerevítéssel meg, kapsz 10-100ezres nagyságrendig, ebből én a 20-25ezres kategóriát ajánlom.
Ha van akció akkor párba olcsóbban megkapod. Hidraulikus fék ami jobb mint a mechanikus az kb 60-70ezer felett ahogy írták (annyi a különbség egy átlag kerékpárosnál hogy, kevésbé megerőltető a fékkart húzni, a profibbaknál már az első kerék megcsúszásán látszik a hatás! :) Mechanikus meg bőven jó arra hogy minden körülmények között megállítson.
Ui.: hátra nem mindig kell ugyan erősségű és minőségű fék mivel a legtapasztalatlanabb kerékpárosok is tudják hogy a hátsó kereket még patkó fékkel is meglehet csúsztatni, a fékhatás meg ugye akkor jó ha a kerekek még épp hogy nem csúsztak meg.
Nos nem is tudtam hogy milyen típusú tárcsafékek vannak...
Láttam hogy írtad hátra jó a v-fék is, akkor előre ha ajánlasz, milyet?:) Max 20-at szeretnék rá költeni, többet nem. A 60 nekem "kicsit" sok lenne... a bicaj meg 120 volt... Első agyat meg ha kell lecserélem... a fékkarról meg olvastam hogy lehet hogy cserélni kell... [link]
Majdnem ilyen az enyém is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!